Categories Baschet

Le lipsește constanța și motivația când e nevoie de continuitate

În cursul serii de marți 1 martie, CSM U Oradea a disputat un nou joc restant din cadrul Ligii Naționale de baschet masculin. Orădenii au jucat la București pe terenul celor de la Rapid. După o repriză de prelungiri în care oaspeții au condus majoritatea timpului, gazdele au reușit în final să se impună cu scorul de 76-74 (30-15, 12-14, 12-16, 11-20, 11-9).

Despre joc se pot spune multe dar în primul rând unei formații cu pretenții cum este cea din Oradea îi lipsește constanța. Este inadmisibil ca la doar două zile după o prestație foarte bună la Craiova să te prezinți lamentabil în fața unui adversar abordabil. Penibili, penibili…

Episodul Constanța s-a repetat din nou cu largul concurs al jucătorilor noștrii care s-au obișnuit cu binele. Sincer, la Oradea totul este aproape perfect din toate punctele de vedere iar jucătorii rămân datori. Când sunt în Cupele Europene sunt zmei și joacă special pentru statistici, pentru un nou contract favorabil financiar. Când joacă în fața unui adversar modest în România, pur și simplu nu se pot motiva iar cuvântul de mercenari se potrivește perfect.

Sunt buni doar în fața propriilor suporteri, când sunt aplaudați și ovaționați, câteodată chiar și când nu merită. Din respect. Dar unii jucători, uită total cuvântul apărare. Meciul s-a pierdut practic atunci când Oradea are un procentaj lamentabil la linia de libere acolo unde antrenorul nu contează. Jenant Markovic care nu este în stare să înscrie mai multe libere consecutive, nu din lipsă de valoare din lipsă de concentrare. Și nou venitul Ogden este modest, a înțeles repede acest aspect și profită din plin. Cu o astfel de mentalitatea conducerea ar trebuie să ia primele măsuri importante.

Meciul a început în nota de dominare a gazdelor care au marcat nu mai puțin de 30 puncte în primele zece minute. Vizitatorii erau practic niște jaloane pe teren, fără nicio motivație. Abia din sfertul secund au început să joace, dar din nou preferând fiecare acțiuni individuale.

Cuvântul joc colectiv este uitat repede. După pauză începe cursa de urmărire, bihorenii revin pe tabelă încet dar sigur. Ultimul sfert a fost unul bun, cu recuperări și cu efort mare. Green dorind să rupă inelul ratează, iar problema de la libere nu este remediată. Nicolescu este din alt film, clar în plus la acest joc iar Fometescu nu își aduce cu nimic aportul. Cum e posibil să te domina aproape 35 minute ultima clasată din clasamane.

Ca de obicei, finalul este unul în care Oradea își pierde busola. Fac schemă de la mare distanță pentru Richard care ratează. Avem prelungiri. Ne-am săturat de diferite motive prin care își ascund lipsa de constanță. Banca este depășită total iar deciziile nu sunt utile nici la juniori. Creieul li s-a oprit în loc…

Vizitatorii încep mai bine, pun șase lungimi avans, dar pierd teren. De frica greșelilor personale, de frica aruncărilor nu se apără. rapidul crede în șansa lor și forțează, la ultima fază ai noștrii sunt cu gândul la vacanță. Se consideră deja învingători. Mare prostie, mare mare. se potrivește perfect cu mentalitatea de pierzanți. Sincer, coș lejer înscris da Rapid, patru sceunde o aruncare a lui Markovic care seamănă cu o penibilitatea unuia care ajunge prima dată în sală.

Dar na, salariul merge, în Cupele Europene stăm bine, ne mândrim. Inaugurăm sala mâine poimâine cu mercenari de prima calitate. Cei mai buni marcatori din tabăra bihorenilor au fost Bickauskis 20 puncte, Ogden și Holt câte 13 fiecare. Vineri 4 martie CSM U va juca în sala propie cu Miercurea Ciuc.

About Author