Categories Baschet

CSM U Oradea se duelează cu campioana Danemarcei

FIBA Europe a informat că a exclus reprezentanta Rusiei din FIBA Europe Cup după declanșarea războiului de această țară asupra Ucrainei. La recomandarea Comitetului Olimpic Internațional (CIO) forul ce organizează competiția continentală în care evoluează CSM CSU Oradea a eliminat pe Avtodor Saratov.

Următorul pas a fost să refacă clasamentul grupei din TOP 16 pe care Saratov a câștigat-o. Noua configurație a clasamentului este următoarea:

Bahcesehir Koleji
Bakken Bears
London Lions
Prin urmare, din postură de câștigătoare a grupei care se încrucișează cu grupa de mai sus, CSM CSU Oradea se duelează cu locul al 2-lea, adică cu campioana în exercițiu a Danemarcei, Bakken Bears.

Dubla confruntare se va desfășura în perioada 9-16 Martie anul curent. Jocul retur se va disputa la Arena Antonio Alexe. Vom reveni cu informații concrete referitor la datele de disputate ale celor două partide.

Programul complet actualizat al sferturilor de finală este următorul:

ZZ Leiden vs Harko Merlins Crailsheim
UnaHotels Reggio Emilia vs Legia Varșovia
Bahcesehir Koleji vs Sporting Lisabona
CSM CSU Oradea vs Bakken Bears
În cazul unei calificări, CSM CSU Oradea se va duela în semifinale cu învingătoarea dintre UnaHotels Reggio Emilia și Legia Varșovia.

Pe scurt despre Bakken Bears
Bakken Bears este stabilită într-o suburbie din localitatea daneză Aarhus. Se anunță o provocare de natură logistică pentru clubul roș-albastru. De asemenea, din punct de vedere baschetbalistic vorbim despre o echipă obișnuită cu performanța. Bakken are 19 titluri de campioană, 11 cupe naționale, dar și două prezențe în semifinalele FIBA Europe Cup, respectiv două apariții în grupele Basketball Champions League.

Reprezentanta Danemarcei este condusă de la margine de către Anders Sommer. Acesta are la dispoziție trei jucători din SUA, respectiv câte unul din Senegal, Kenya și Jamaica. Efectivul cuprinde șapte jucători originari din Danemarca.

În actuala campanie FIBA Europe Cup, Bears au obținut cinci victorii și șapte înfrângeri. Pe plan intern, Bakken are un bilanț general de 16-0 și este lider al clasamentului.

About Author