Arcașii bihoreni din nou la „înălțime”

Performanţă la superlativ ! Aşa s-ar putea numi rezultatele sportivilor Clubului Sportiv Redpoint la prima competiţie federală din acest an, Campionatul Naţional indoor de tir cu arcul pentru juniori şi seniori, desfăşurat la Aninoasa (Hunedoara).

La Campionatul Naţional indoor de tir cu arcul pentru seniori şi juniori mari, desfăşurat la Aninoasa (jud. Hunedoara) între 3 şi 6 martie, Clubul Sportiv „Redpoint” Oradea a participat cu o delegaţie de nouă sportivi. Obiectivul clubului pentru acest concurs era de 3 medalii, însă acesta a fost mult depăşit, arcaşii orădeni reuşind să-şi adjudece 7 medalii, între care şi un titlu de campion naţional. Astfel, cea mai tînără membră a echipei, Daria Purtan, a luat medalia de aur la barebow junioare, iar Giulia Szalo Mureşan a ciştigat medalia de argint la senioare compound. Mark Hendre s-a situat pe locul trei la barebow juniori şi pe locul I la echipe mixte cu Daria. Un alt loc unu a fost obţinut la echipe junioare compound de Iulia Creţu, Bernadett Haragos şi Ada Luncan.

Dar cele mai valoroase medalii au fost cea de aur la echipe mixte seniori compound (Bernadett Haragos şi Szekely Eduard), obţinută la un singur punct distanţă, după lupte strânse la scor cu echipe redutabile din Iaşi şi Bacău, precum şi locul I, medalia de aur, titlul şi tricoul de campioană naţională la junioare compound obţinut de Bernadett Haragos. „Sunt foarte fericită, mai ales că am avut adversare de înaltă clasă, foarte dificil de învins, dar pe mine mă motivează concurenţii puternici”, spune Bernadett Haragos.

De asemenea, Bernadett Haragos a primit din partea Federaţiei de Tir cu Arcul titlul de laureatul anului 2021 pentru rezultatele excelente obţinute.

„Victoriile sportivilor orădeni sunt cu atât mai meritate cu cât niciodată, dar absolut niciodată, în 15 ani de activitate, Federaţia Română de tir cu arcul nu a dat nici măcar un leu pentru aceşti copii, sau pentru echipamente şi materiale necesare performanţei”, a precizat conducerea clubului.

De mentionat ca majoritatea sportivilor Redpoint au concurat la categorii de virsta mult superioare virstei lor (de exemplu, David Schmidt si Luca Bora au doar 13 ani si au concurat la juniori 18-21 de ani, iar Giulia Szalo Muresan are 14 ani si a concurat la senioare 21+), ceea ce face cu atit mai valoroase rezultatele lor.

About Author