Colaborările nu sunt tocmai pozitive mereu

Darren (foto) pune punct colaborării cu Amanda Anisimova

Nu știm, de fapt, niciodată cu adevărat ce se întâmplă cu oamenii pe care îi vedem mereu în public, ne obișnuim cu prezența lor și ni se pare de la sine înțeles că vor fi mereu acolo, făcând bine ce știm că fac bine, nu? Asta ar fi un lucru pe care îl învățăm din decizia lui Darren Cahill de a încheia colaborarea cu Amanda Anisimova, alegere pe care australianul a explicat-o prin faptul că este consumat emoțional și că a lovit un zid din acest punct de vedere.

Un al doilea lucru pe care îl desprindem de aici e că nimeni nu e, practic, ferit de burning out. Nici cei mai buni dintre cei mai buni, în special în aceste timpuri. Pandemia poate că e la final, dar efectele ei încă se mai resimt, și își fac simțite prezența în te miri ce momente. În cazul lui Darren Cahill, s-a întâmplat la Indian Wells, după primul antrenament cu Amanda, după care i-a spus acesteia că nu simte că mai poate să își ia un angajament în circuit și că trebuie să se oprească.

Și, judecând după reputația lui Cahill (sau luând în calcul potențialul Amandei), e limpede că trebuie să fi fost ceva serios, devreme ce n-a putut duce nici măcar turneul la capăt (sau, pe un raționament similar, devreme ce nu a putut-o anunța mai devreme de atât).

Realitatea e că viața în circuit e dură și foarte consumatoare. Indiferent de regulile pandemice, să vii mereu din Australia înspre Statele Unite sau Europa – și să faci asta atâția și atâția ani la rând – nu e deloc ușor. Și aici nu mai poate fi vorba de bani sau de titluri, ci pur și simplu de un pahar care pare să se fi umplut în cazul lui Darren. Decizia lui de aici se leagă cu cea luată la finalul perioadei a doua petrecută alături de Simona, când fragmentarea produsă de pandemie, de regulile de călătorie și, într-un final, de accidentarea Simonei a contribuit la epuizarea conexiunii profesionale mai devreme decât și-ar fi dorit cei doi.

Burning out, sau oricum vrem să-i spunem, e orice, numai de glumă, nu. De văzut când Darren va simți nevoia să dea mai mult context. Până atunci, Darren spune că se va întoarce în Australia pentru a se odihni, și probabil că un alt parteneriat (cu Simona sau oricine altcineva) pare complicat să se întâmple în perioada următoare, cel puțin într-un format care să presupună prezența full-time în circuit a lui Darren.

Până atunci, așa cum Simona a spus în mai multe ocazii, cei doi păstrează ca de obicei legătura, iar sfaturile australianului vor fi mereu de folos pentru Simona.

About Author