Un mare campion își schimbă numele

Pilotul britanic Lewis Hamilton a declarat că este în proces de a-şi schimba numele, pentru a include numele de familie al mamei sale, Larbalestier, informează mirror.co.uk.

Hamilton a făcut această dezvăluire la Dubai Expo, unde a pus la îndoială tradiţia ca femeile să-şi piardă numele de familie atunci când se căsătoresc.

Părinţii lui Hamilton, Anthony Hamilton şi Carmen Larbalestier, au divorţat când Lewis era mic.

„Sunt foarte mândru de numele familiei mele: Hamilton. De fapt, puţin ştiu că numele (n.r. – de familie) al mamei mele este Larbalestier. Şi sunt pe cale să pun asta în numele meu. Pentru că nu înţeleg pe deplin ideea că, atunci când oamenii se căsătoresc, femeia îşi pierde numele. Îmi doresc foarte mult ca numele ei să continue cu numele Hamilton”, a declarat septuplul campion mondial de Formula 1.

Hamilton, care a fost însoţit de mama sa la festivitatea în care a primit titlul de cavaler, la Castelul Windsor, în decembrie trecut, a spus că nu este sigur când va fi oficializată schimbarea numelui său, după ce a fost întrebat dacă noul său nume va putea fi folosit la deschiderea sezonului Campionatului Mondial de Formula 1, programată în acest weekend, în Bahrain.

About Author