Categories Baschet

Nu au reușit să depășească un anumit statut!!!

Arena Antonio Alexe s-a dovedit a fi neîncăpătoare miercuri 16 martie când s-a scris din nou o filă în istoria baschetului bihorean. CSM CSU Oradea a primit vizita lui Bakken Bears în manșa a 2-a din sferturile de finală ale FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. În tur, gazdele au reușit să se impună la mare luptă cu scorul de 84-82. Era nevoie de o victorie la trei puncte diferență pentru calificarea în penultimul act. Din păcate nu a fost deloc așa, bihorenii au dezamăgit pierzând cu scorul de 61-70 (19-23, 15-15, 15-14, 12-18).

Cauzele înfrângerii sunt multiple, dar nu mai contează, contează faptul că ai noștri au dat tot ce au putut pentru calificare dar adversarul s-a dovedit mult mai bun. Cu siguranțșă că va fi făcută o analiză, dar ce folos…

Debutul întâlnirii ca dealtfel tot jocul a fost mereu echilibrat. Oradea a intrat decisă să facă un meci mare.

Campioana Danemarcei și-a învățat bine lecția s-a apărat exact cum trebuie și a forțat mereu în relația unu la unu. Gavrilovic este modest, pasele sale fiind aiurea, Bickauskis incomplet refăcut a jucat cu infiltrații iar prestația a fost sub așteptări. S-a apelat la soluția de avarie și anume Markovic care a fost vânat practic, primind aiurea un antisportiv. Oradea face o mare risipă de efort să mențină aproape, iar rotația lor este ineficientă. Nu se apelează la jucătorii autohtoni pentru că nu pot face față, atunci greul este dus de Richard și Green. Ogden nu este un pivot de meserie, forțat de împrejurări el joacă pe acea poziție. La pauza mare, danezii au patru lungimi avans. Jocul colectiv al oaspeților a fost mereu cu o citeză în plus, având procentaje bune la recuperările sub ambele panouri.

Din păcate nici la libere nu stăm bine, forțăm mereu aruncările de la distanță, dar degeaba. Holt nu este într-o zi favorabilă iar în apărare este depășit mai mereu.

Marvelle Martray Harris un jucător care face diferența. 32-ul de departe unul dintre cei mai buni jucători care a evoluat vreodată în Arenă. Fără doar și poate el a făcut diferența cu largul concurs al orădenilor cu procentaje mult prea modeste.

Orice echipă cu astfel de procentaje este incapabilă de calificare 100%. Nu se poate așa ceva. Când ești singur cu panoul, doar valoarea individuală face diferența. Ai noștrii au fost lipsiți de personalitate și mereu fugeau de responsabilități.

Finalul sfertului trei aduce un coș de la distanță pentru danezi în dreptului lui Marvelle Martray Harris iar șocul este intens.

Forțăm totul pe atac, dar Holt sau Green de la distanță ratează plasa, care apropo s-a și rupt. Markovic după două tehnice este descalificat, iar de aici angrenajul roș-albaștrilor suferă. Se caută mereu soluții prin solicitarea timpului de odihnă, Bickauskis scapă pur și simplu balonul din mână, iar Oradea irosește orice șansă de calificare. Speranțele celor 2 000 de oameni prezenți sunt năruite pe greșelile noastre.

Una peste alta, echipa mai bună a acces în penultimul act al întrecerii, iar localnicilor nu le rămâne decât să se concentreze pe jocurile din campionat.

Deși au pierdut, la final jucătorii orădeni auf ost așteptați de foarte mulți copii pentru autografe, gestul lor de a merge direct la vestiare fiind unul lipsit total de respect față de fani. O înfrângere trebuie tratată ca atare, dar respectul pentru cei care vin să te aplude trebuie câștigat și totodată respectat.

Cei mai buni marcatori ai partudei au fost Richard 13 puncte, Green 12, Holt, Ogden și Bickaukas câte 8 fiecare.

Sâmbătă de la ora 19,00 în aceeași locație, CSM-ul va primi vizita celor de la CSM Focșani într-un joc contând pentru Liga Națională de baschet masculin.

About Author