Categories Baschet

Succes lejer pentru vicecampioana națională

CSM CSU Oradea a învins CSM Focșani, scor 89-63 (23-14, 29-10, 19-21, 18-18) într-un meci contând pentru etapa a 24-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc sâmbătă (19.03), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Jocul a fost controlat în întregime de formația roș-albastră. Aceasta a început cu Baciu la poziția 5, CSM-ul fiind extrem de inspirat în faza ofensivă. Mai mulți jucători au ieșit la rampă la finalizare, întreaga echipă având un ritm bun de joc. Scorul la prima pauză era de 23-14.

Aruncarea de la mare distanță a funcționat foarte bine pe tot parcursul primelor 20 minute de joc efectiv. Sfertul al 2-lea a consemnat un forcing din partea gazdelor, avantajul urcând constant pe tabela de marcaj. La jumătatea întâlnirii scorul era de 52-24.

Repriza secundă a fost echilibrată. CSM-ul a rămas în control și a gestionat avantajul construit. De asemenea, roș-albaștrii au ajuns la 15 reușite de pe semicerc, dar au întâmpinat noi probleme la linia de pedeapsă. Cu toate acestea, echipa din Focșani a câștigat cea de-a 2-a jumătate cu 39-37.

Kris Richard a totalizat 19 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, Bobe Nicolescu a adăugat 14 puncte, având 100% la aruncări și a adăugat 2 intercepții pentru formația învingătoare. De cealaltă parte Henri Wade Chatman și Aliaksandar Pustahvar au avut câte 13 puncte, primul reușind 7 pase decisive și 3 intercepții, iar cel din urmă a adăugat 8 recuperări, 4 pase decisive pentru CSM Focșani.

Meciul a început cu un momet de reculegere în memoria tatălui lui Mihai Petruț, trecut în neființă în urmă cu o noapte, care este nimeni altul decât antrenorul formației vizitatoare.

Aceasta este victoria cu numărul 400 de la promovarea echipei orădene în primul eșalon baschetbalistic al României.

About Author