Start într-un sport nou în Oradea. PADEL pentru toată lumea

Noua senzație dintre sporturi, PADEL va putea fi practicată și la Oradea. La Era Parc va fi inaugurată vineri, 25 martie, cea mai mare bază, exclusiv de Padel din România: PADEL ARENA ORADEA

Pe o suprafață de aproape 2.000 mp au fost construite, de către Societatea Timovladian Aqua Parc, în timp record, șase terenuri de ultimă generație. ”În aproximativ șapte săptămâni am încheiat construcția acestor terenuri! Se va putea juca tot timpul anului pentru că beneficiem atât de încălzire cât și de aer condiționat. Este un sport agreabil, pe cât de dinamic pe atât de distractiv. Acest sport nu are limită de vârstă sau greutate. Îl poate juca oricine, copii, adulți, mixt, efectiv oricine iubește sportul!”, ne-a declarat Spiros Baltsavias, cel care a avut ideea construirii acestor terenuri.

Deschiderea noii arene orădene, nu vine fără surprize. Astfel, toți cei dornici să încerce padelul pot să o facă gratuit, timp de o săptămână, în perioada 26 martie – 1 aprilie accesul fiind gratuit, pe baza de programări, la numărul de telefon 0738.770.755.

”Vom organiza turnee, de profesioniști, de amatori, masculin, feminin, mixt, copii, juniori. În prima fază vrem ca oamenii să descopere plăcerea acestui joc”, a adăugat Spiros Baltsavias.

De altfel, Padel Arena este un loc ideal și pentru evenimente. E ziua copilului dumneavoastră? Perfect! Padel Arena vă pune la dispoziție terenuri, rachete, mingi iar distracția este asigurată. La fel se pot organiza Team – Building-uri sau diverse competiții ale societăților.

Programul de funcționare de la Padel Arena Oradea este zilnic între orele 8:00-23:00.

Cu origini în Mexic, unde se juca în 1969, PADEL se desfășoară pe un teren ce reprezintă o treime din terenul de tenis iar regulamentul este asemănător:

*Partidele se dispută în „dublu” (patru jucători), iar mingile seamănă cu cele din tenis, dar sunt mai puțin presurizate.

*Punctajul este identic cu cel din tenis însă rachetele sunt diferite.

*Terenul are ca limite pereți de sticlă, astfel că mingea revine în joc tot timpul. Regula principală este ca mingea să treacă dincolo de fileu fără a atinge de două ori suprafața de joc dar și atingă prima dată terenul advers nu sticla sau grilajul.

Padelul nu este deloc un sport agresiv, ideal pentru copii sau doamne și domnișoare. Se joacă zâmbind. E perfect pentru a arde caloriile. Cel puțin 500 de calorii într-o oră! Parctic este o activitate fizică de durată, cu intensitate medie spre scăzută.

Pe lângă terenurile de joc, instalații de nocturnă, vestiare moderne pentru bărbați și femei, cu dușuri, dar și o zonă de relaxare cu bar, unde se vor putea organiza și evenimente.

Rafael Nadal sau Serena Williams, foști lideri mondiali din tenis, joacă padel. Nadal are unul dintre marile cluburi de Padel din Europa! Fotbaliști de top precum brazilianul Ronaldo, Iker Casillas, Lionel Mess sau Franceso Totti, joacă padel. Casillias chiar în turnee internaționale WTP. Și pentru că tot vorbeam de mari sportivi spanioli e de precizat că padelul a trecut peste tenis în preferințele spaniolilor, fiind pe locul secund după fotbal!

About Author