Categories Baschet

Oradea dominare categoric de un adversar mult mai slab cotat

În cursul după-amiezii de marți 29 martie CSM U Oradea a ajucat la Ploiești în fața celor de la CSM Petrolul într-un joc al etapei a 25-a a Ligii Naționale de baschet masculin. Surprinzător pentru toată lumea, orădenii au fost învinși fără drept de apel de gazde cu scorul de 70-63 (17-13, 23-20, 17-16, 13-14).

A fost din nou o prestație penilică, jalnică pe alături a unei echipe cu pretenții financiare enorma care rămâne datoare în meciurile cu adversari mult mai slabi cotați.

După înfrângerile umilitoare cu Rapid și Constanța, Oradea pare să nu fi învățat nimic și a cedat din nou incredibil în fața unui adversar abordabil. Este inadmisibil ce se întâmplă cu această echipă, totul pornind de la alegerea jucătorilor din presezon, când s-au făcut greșeli impardonabile.

Având toate drepturile financiare la zi, jucătorii și staff-ul tehnic rămân datori etapă de etapă în special în deplasare când au devenit o echipă de pluton și care nu mai reușește să pună probleme nimănui.

100% vor uma măsuri drastice asupra staff-ului și echipei care pur și simplu își bate joc de numele de CSM Oradea, grupare care a reprezentat cu cinste județul Bihor în toate competițiile în care au participat.

Revenind la joc, roș-albaștrii au intrat pe teren blazați, surprinși practic de o echipă gazdă care a compensat valoarea net inferioară printr-o dorință și dăruire de remarcat. Apărarea a fost din nou modestă, ca și la alte dispute, unii jucători intrând pe parchet și având impresia că joacă doar numele lor. Diferența s-a făcut la aruncările de la distanță acolo unde precentajele oaspeților au fost a unei echipe modeste de juniori. În sfertul secund, Petrolul s-a distanțat la o diferență din două cifre, incredibil pentru un astfel de joc.

Echipa suferă, jocul colectiv nu merge, Holt aruncă mereu aiurea, Green încearcă mereu acțiuni individuale iar Ogden nu își ajută deloc coechipierii. Baciu este chemat pe bancă, Fometescu etse cu gândul la vacanță, iar gazdele forțează mereu fiecare atac la limita timpului. Debutul sfertului al treilea etse unul dezastruos, banca solicită timp de odihnă când ecartul este în creștere.

Oradea dă în sfârșit primele semne de viață, dar procentajele nu sunt dintre cele mai bune. Ploieștiul încearcă să menține o diferență liniștitoare și punctează din nou printr-o apărare visătoare. Baschetbaliștii din municipiul aurului negru încep să aibă probleme cu falturile proprii, Oradea și profită.

Ultimul sfert începe într-o notă de echilibru, Bickauskis și Ogden aruncă din nou foarte prost, de partea cealaltă Jordan din nou strecoară balonul în coș. Nu mai puțin de 14 puncte marcate de american, din nou 12 lungimi pentru gazde. Mai mult Magdevski înscrie din nou și ajung la +14 diferență. Învingătoarea pare știută deja. Holt forțează aruncarea de la distanță, modestă, timp de odihnă al organizatorilor. Oradea pune presiune pe adversar, Negoițescu înscrie de la distanță. Nu mai puțin de 17 puncte diferență pentru gazde.

Tabela arată 9-0 iar jocul curge în favoarea galbenilor, Baciu se mișcă pur și simplu în reluare. Pe final de partidă roș-albaștrii reduc din diferență dar era deja mult prea târziu pentru a mai reveni în meci. Antrenorii au forțat totul pe cartea atacului pe final, cu 31 secunde au solicitat timp de odihnă, dar deja erau în penalitate. Green ratează dunk-ul și tot el închide tabela.

O înfrângere mai mult decât rușinoasă pentru o echipă care nu arată deloc la ECHIPĂ în ultima perioadă iar dacă din nou se caută motive, sunt de-a dreptul hilari cei care fac asta și nu văd că suntem de nerecunoscut din toate punctele de vedere.

Cei mai buni marcatori Richard 16 puncte, Holt 13.

About Author