Categories Baschet

O față schimbată mult în bine a orădenilor

În cursul serii de sâmbătă 2 aprilie, CSU Oradea s-a deplasat la București pentru a disputa meciul din Liga Național ede bacshet masculin în compania celor de la Steaua București. La finele unui joc destul de echilibrat, în cele din urmă oaspeții au reușit să se impună cu scorul de 95-80 (24-28, 20-17, 26-14, 25-21).

Prima parte a început în ușoara notă de dominare a orădenilor, care au reușit să înscrie foarte ușor pe tabelă. Baciu s-a decsurcat bine sub panoul advers, iar Green a fost cel mai activ jucător al orădenilor. Steaua revine în joc și ține aproape, alternează momentele bune cu cele mai slabe. În sfertul secund își face apariția în tricoul roș-albastru și noua achiziție, Strahinja Jovanovic cel care pare un jucător util la construcție. Gazdele se menține în față la o diferență minimă, Nicolescu de la distanță scutură plasa. La pauza mare bucureștenii au un singur punct avans.

Debutul sfetului al treilea aparține în totalitate bihorenilor care se desprind pe tabelă, moment în care se solicită timp de odihnă. Oradea impune ritmul, caută mereu să angajeze pivotul iar Richard este jucătorul care își asumă cele mai multe responsabilități. Avantajul de pe tabelă este gestionat eficient, se menține o diferență din două cifre.

Ultimul sfert este din nou echilibrat, Markovic nu se înțelege cu Gavrilovic, Fometescu exzitant aruncă și ratează. Gazdele forțează totul pe atac, încercând să revină pe tabelă, dar nu au capacitatea de a înscrie într-o apărare destul de exactă. Se fluieră ușor sub ambele panouri, Ogden înscrie prin sleam-dunk, Markovic punctează eficient, șase puncte consecutive. Strahinja Jovanovic combină perfect cu Ogden, acesta din urmă înscrie.

Victorie fără probleme pentru bihoreni care par să-și fi regăsit ritmul într-un meci în care nu au forțat decât cât a fost nevoie.

Cei mai buni marcatori ai îninvătorilor Richard 18 puncte, Markovic 15, Ogden 11.

About Author