Categories Fotbal

Dăruirea și ambiția pot fi compensate pe teren

Etapa a 3-a a Ligii a 3-a, la fotbal a consemnat sâmbătă 16 aprilie un nou episod al derby-ul bihorean la fotbal. Pe stadionului Iuliu Bodola s-au întâlnit CAO 1910 Oradea și Lotus Băile Felix. Cu un joc mult mai pragmatic și care și-a atins în cele din urmă scorul, oaspeții au reușit în final să se impună cu sclorul de 1-0 (1-0) după reușita lui Florin Pop.

Deși pe foaie arăta ca și un adevărat meci de interes, în teren lucrurile nu au stat deloc așa. CAO a făcut cel mai slab joc din acest sezon în contițiile în care au jucat mai bine de 45 minute cu om în plus pe teren. Acest aspect a fost compensat prin ambiția și dăruirea celor de la Lotus care au reușit să elimine acest impediment. Din păcate în viața oricărei echipe există și astfel de momente care trebuiesc gestionate cât se poate de inteligent pentru a nu se repeta acest gen de joc.

Jocul a început în nota de echilibru, pe un teren foarte bun și un frig pătrunzător. Existau prmisele unui joc bun.

La prima acțiune mai importantă de atac, Lotus deschide scorul. Corner de pe dreapta executat de Blăge, Oros enervant de liber la doar 12-13 m de poartă șutează slab, Barabaș respinge în față, iar Florin Pop îndeplinește o simplă formalitate. CAO acuză șocul dar nu găsește soluțiile prin care să deschidă o apărare supraaglomerată a vizitatorilor. se acordă mult prea ușor cartonașe galbene în ambele tabere. În minutul 45 în urma unei faza banale la mijlocul terenului, Costea își lasă echipa în inferioritate numerică. Un gest prostesc al un jucător care ar trebui să aibă mai multă minte. Pauza vine la fix, încele partea a doua vântul este cu CAO. Surprinzător o dată cu trecerea timpului meciul scade în intensitate.

Gazdele nu reușesc să găsească soluțiile pentru a avut o posesie prelungită în flancuri să vină peste adversar cu centrări și să pună presiune pe el. Timpul tace și se scurge în favoarea Lotusului. Ocaziile lipsesc cu desăvârșire. orădenii abuzează de mingi lungi fără nicio noimă. Abia în primul minut de prelungiri, execuția din foarfecă a lui M. Ion, extraordinară, este deviată de Beke. A fost singurul moment animant din partea a doua.

Una peste alta o dezamăgire cumplită pentru o echipă cu pretenții ca și CAO care pur și simplu nu reușește să se exprime într-un avantaj clar și care și-a pierdut forma sportivă mult prea repede. În ciuda acestei înfrângeri orădenii rămân pe loc de baraj, dar jocul este îngrijorător iar acest aspect trebuie să le de-a de gândit celor implicați în activitate.

CAO: Ad. Barabaș – C. Jurj, Cl. Petruș, D. Stan, M. Kovacs (48 D. Marina) – R. Ardelean, G. Cherman (78 Ad. Gheorghiță) – R. Gunie, M. Ion, Fl. Chitaș – Sg. Jurj (56 Ad. Popa). Antrenor: Florin Farcaș
Lotus: Ed. Beke – Cr. Copil, Al. Pintea, Cr. Oros, M. Arsene, M. Popa, P. Blăgea, V. Costea, Șt. Meșter, C. Sîrbu (90+3 S. Cucu), Fl. Pop. Antrenor: Gheorghe Ghiț
Arbitri: Răzvan Lădar – Alexandru Turian (ambii din Zalău), Flavius Lazăr Seiche (Sînmihaiu Almașului – Sălaj)

About Author