Categories Baschet

Creștere de formă pentru echipa bihoreană

În cursul după-amiezii de marți 19 aprilie, CSM Oradea s-a deplasat la Sibiu pentru a juca în Sala Transilvania în compania celor de la CSU din localitate. Un meci extrem de important, jucat la intensitate maximă de bihoreni care în final au reușit să se impună cu 86-74 (24-20, 22-30, 22-16, 18-8).

Oradea a început cât se poate de bine jocul de la Sibiu reușind să impună ritmul prin Richard care a făcut diferența. Sibiul a fost penalizat cu teren plus intercepția lui green a făcut ca banca să solicite timp de odihnă. Gazdele revin pe tabelă datorită lui Blake care în două rânduri nu poate fi oprit. Meciul se încinge, organizatorii trec în avantaj, dar bihorenii solicită și ei timp de odihnă. Holt în două rânduri și Bickauskis duc echipa bihoreană în avantaj.

Plus patru pentru Oradea după primele zece minute.

Prett înscrie după ce Fometescu este penalizat cu antisportiv. Ogden înscrie și restabilește egalitatea 26-26, Rareș Uță finalizând spctaculos. Roș-albaștrii irosesc o nouă posesie, Sibiul nu profită, Fometescu aruncă total aiurea. Uță este cel care face diferența în favoarea galbenilor, Bickauskis de la distanță scutură plasa. Se merge cap la cap, meciul place este spectaculos apărările sunt modeste. Rotaru comite cea de-a treia greșeală personală, este chemat pe bancă. După reușita lui Tamulis, orădenii sunt chemați la bancă. Gazdele termină prima repriză în avantaj, în urma unei reveniri foarte bune.

Partea a doua începe în nota de echilibru, Uță ratează, Mcgrew pe urmărire punctează decisiv. Holt ratează singur cu panoul, Tohătan înscrie Sibiul ajunge pe +6 pe tabelă. După puțin peste trei minute, Sibiul ajunge în penalitate, Green este exact la linia de libere.

Triplă în dreptul lui Gavrilovic, la celălalt panou, Tohătan este de neoprit. Blake este mult mai dinamic și înscrie, richard coordonează atacul bihorenilor, o nouă triplă pentru Gavrilovic. Nicolescu din zero grade duce Oradea în avantaj, În replică, Mirel Dragoste înscrie și el, Green egalează din nou 66-66.

Începe ultimul sfert, Ogden faultează din spate. După reușitele lui Ogden, organizatorii solicită timp de odihnă. Tabela arată 66-72. Padgett înscrie repede, Richard ratează, Tohătan este faultat de Holt. Markovic cu noroc înscrie după ce calcă linia, Richard înscrie de la distanță, Tohătan ratează. Ogden înscrie din nou, timp de odihnă Sibiu. Tamulis este sigur la linia de libere, roș-albaștrii mențin șapte lungimi avans. Richard ratează prima liberă, dar o înscroe pe a doua.

Oradea este mult mai matură pe final de joc, Richard este imperial, conduce perfect atacul formației învingătoare. Ogden este faultat pe final de atac și ajunge la linia de libere. Succes extrem de important care menține echipe de pe Crișul Repede în lupta pentru poziția secundă a clasamentului final în sezonul regulat. Richard cu 21 puncte, Green cu 15 au fost cei mai buni marcatori ai învingătorilor.

About Author