Sportul poate fi un bun ambasador în România

Și ziua mult așteptată a sosit…. Nouă sală de jocuri din Oradea a fost inaugurată cu mare fast miercuri 20 aprilie 2022. O zi care va rămâne iîn istoria județului Bihor, o zi a realizărilor în care eforturi comune din mai multe direcții a făcut ca un proiect grandios pentru comunitate să fie finalizat. Un spectacol pe cinste, un spectacol care trebuie lăudat și o mare de oameni. tot respectul pentru cei 5 000 de bihoreni prezenți în arenă într-un astfel de moment.

Acest aspect arată că totuși în Oradea sportul își are locul lui și este apreciat.

Interpretările nu sunt de actualitate. Cert este că am fost maertorii unei munci de echipă de luni de zile, unei munci care trebuie lăudată.

Numai un rău voitor nu știe să aprecieaze faptul că în spatele oricărei reușită de acest gen stau mii de or de muncă, bani o grămadă și implicare la toate nivelurile.

Revenind la eveniment a avut de toate, muzică, spectacol, sport de mare atactivitate, unele momente emoționate, invitați de marcă din lume sportului, ambasadori, de toate. Oradea și-a cîștigat practic lotul în sportul românesc prin performanțele din ultimii ani, dar și prin pașii făcuți spre viitor.

Cu siguranță va exista o emulație în ceea ce privește sporturile de echipă pentru viitor. Copii trebuie îndemnați să vină spre sport să facă mișcare indiferent de genul pe care o practică. Referitor la un aspect negativ și anume sonorizarea, precizare este faptul că încă nu au fost reglate instalațiile, cu alte cuvinte a fost o scăpare a organizatorilor, dar cu siguranță că pe viitor va fi remediată.

Nu este bine să cataloghezi ca fiind de prostă calitate. E bine să ai acces la cât mai multe date pentru a judeca exacta acest aspect.

Selecţionata Nordului a învins echipa Sudului cu scorul de 125-122 (37-27, 39-34, 16-30, 33-31), miercuri, în meciul stelelor din baschetul masculin românesc, All Star Game LNBM, eveniment care a inaugurat noua Sală Polivalentă din Oradea.

Mark Anthony Ogden Jr, jucătorul echipei locale CSM CSU Oradea, a fost MVP-ul acestui meci, cu 20 de puncte, 13 recuperări, 5 pase decisive.

Echipa Nordului a dominat prima jumătate a meciului, dar sudiştii au reuşit să recupereze diferenţa în sfertul al treilea. Sudul a avut 120-119 când mai erau 100 de secunde, echipa ”gazdă” a reuşit să se impună cu 125-122.

Alţi doi jucători orădeni au reuşit să se impună în concursurile desfăşurate cu acest prilej, Stephen Holt a ieşit învingător în concursul de aruncări de la 3 puncte, iar Garlon Green în cel de slam dunk. Lucas Tohătan (CSU Sibiu) a câştigat concursul de îndemânare (Skills Challenge)

Pentru echipa Nordului au evoluat: Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu) 9 puncte, 3 recuperări, 7 pase decisive, Patrick Richard II (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca) 5 p, 1 rec, Kristopher Richard (CSM CSU Oradea) 7 p, 4 rec, 2 pd, Karel Guzman (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca) 20 p, 3 rec, Justas Tamulis (BC CSU Sibiu) 3 p, 1 rec, 2 pd, Bogdan Nicolescu (CSM CSU Oradea) 15 p, 5 rec, 4 pd, Elijah Stewart (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca) 13 p, 5 rec, 2 pd, Garlon Green (CSM CSU Oradea) 22 p, 1 rec, 4 pd, Luca Colceag (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca) 4 p, 4 rec, 3 pd, Mark Ogden Jr (CSM CSU Oradea) 20 p, 13 rec, 5 pd, Rareş Uţă (BC CSU Sibiu) 3 p, 2 rec, 2 pd, Dustin Morgan Hogue (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca) 4 p, 7 rec, 5 pd. Antrenori: Mihai Silvăşan (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), Cristian Achim (CSM CSU Oradea).

Pentru selecţionata Sudului au jucat: Troy Franklin (SCM ”U” Craiova) 12 p, 5 rec, 9 pd, Marcu Badiu (CSO Voluntari) 12 p, 2 pd, Mladen Jeremic (FC Argeş Piteşti), David Vida (CSO Voluntari) 14 p, 3 rec, 4 pd, Mihai Măciucă (FC Argeş Piteşti) 6 p, 4 rec, 4 pd, Rolland Torok (CSO Voluntari) 30 p, 3 rec, 2 pd, Keith Clanton (CS Dinamo Bucureşti) 6 p, 3 rec, 1 pd, Ousmane Barro (CSO Voluntari) 4 p, 8 rec, Terrell Carter II (CSA Steaua Bucureşti) 27 p, 4 rec, 1 pd, Andrej Magdevski (CSM Ploieşti) 3 p, 3 rec, 7 pd, Andrei Mandache (CS Dinamo) 8 p, 6 rec, 6 pd. Antrenori: Tudor Costescu (FC Argeş Piteşti), Sasa Ocokoljic (CSO Voluntari).

Oradea Arena, noua sală polivalentă din localitate, a fost construită în trei ani de o asociere de firme condusă de Construcţii Erbaşu, poate găzdui 5.300 de spectatori şi este concepută să ofere spaţiu pentru 7.200 de locuri, pentru diferite evenimente de amploare, nu doar sportive, întâlniri internaţionale, congrese, concerte, expoziţii şi târguri.

Sala are o amprentă la sol de circa 10.000 metri pătraţi, parter, plus două nivele, construită din cadre de beton armat şi o şarpantă metalică, cu deschidere de 82 de metri. Pe lângă spaţiul central, arena şi gradene, clădirea cuprinde un teren de antrenament prin care se face acces direct din exterior ca să se monteze cu uşurinţă o scenă, patru vestiare, din care unul personalizat pentru CSM Oradea, pentru jucători, antrenori şi arbitri, săli de forţă, de relaxare, cu saună, băi, zone pentru mass-media, administraţie, sectorul pentru VIP-uri etc.

Investiţia de circa 30 milioane de euro a fost finanţată în cea mai mare măsură, 24 de milioane de euro, de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, iar Primăria Oradea a realizat o investiţie separată de circa 5,2 milioane de euro, pentru reţelele de canalizare, de încălzire (inclusiv cu apă geotermală), racordarea la reţeaua electrică, precum şi amenajările exterioare: alei de acces, parcări, spaţii verzi, pavaj. În exterior, sunt amenajate în total 820 de locuri de parcare, din care 790 pentru autoturisme, 22 pentru autocare şi 8 pentru tiruri.

About Author