Categories Baschet

În urma unei prestații lamentabile, CSM-ul este desfigurat în capitală

Parcă niciodată CSM Oradea nu a jucat atât de slab un meci în play-off. Și asta în condițiile în care în urmă cu patru zile, cele două echipe au avut evoluții total opuse. Este inadmisibil, a nu știu câta oară în acest sezon când orădenii cu pretenții la medalii sunt absolut jenanți în apărare, capitol la care excelau în trecut. O adunătură de marcenari care sunt capabili să joace la adevărata valoare doar în fața propriilor suporteri te face să te întrebi oare ce este în mintea lor. Dacă sunt capabili să gândească ca și niște învingători.

Antrenor și jucătorii sunt de-a dreptul penbili. Își iau salarii umflate, la timp și stau bine merci dar când trebuie să reprezeinte culorile, parcă prioritățile sunt cu totul altele. Oare merită să reprezinte acest oraș, oare se pot uita în ochii sponsorilor. Oare, de fapt la ce tupeu au, sunt în stare să caute motive extraterestre…

CSM Oradea a pierdut meciul secund desfășurat vineri 6 mai pe terenul celor de la Dinamo București. Gazdele au dominat partida într-o menieră pe care nici ei nu o sperau impunându-se în final cu scorul de 79-62 (19-12, 21-24, 22-11, 17-18).

Pe tot parcursul jocului, bihorenii nu au reușit să se ridice la nivelul pretențiilor financiare, prestația unor jucători de la care sunt mari așteptări a fost mai mult decât modestă. Ca de obicei, nu au reușit să se motiveze în fața unui adversar mult mai slab cotat, iar banca nu are această capacitate de sezoane bune. Gavrilovic nu reușește să înscrie din nicio poziție, Holt este de-a dreptul din alt film, iar Fometescu fuge de responsabilitate.

Așa se rezumă prestația unor jucători parcă deja în vacanță. Intrările lui Markovic sau Ogden nu aduc nimic nou, doar faptul că Green sau Richard joacă mai mult pentru ei, decât pentru echipă.

Procentajele sunt de la juniori, într-o formație care a jucat în Cupele Europene!!! Dinamo profită din plin, cei patru jucători de culoare fac legea. Plus un Mandache extrem de util atunci când echipa are nevoie de el. Pauza sperăm să trezească echipa orădeană, dar nicio șansă.

Aceleași greșeli impardonabile, un Bickauskis puțin mai vioi, dar doar atât. Și lituaninanul doar câteva minute după care se stinge. Fiecare jucător face ce-l iate capul, jocul colectiv fiind o necunoscută. Rezultatul, Dinamo pur și simplu ajunge la 20 lungimi avans, în condițiile în care nu au forțat aproape deloc, au jucat un meci în care nu aveau nimic de pierdut.

Ultimul sfert începe cu reușita de la distanță a lui Markovic, dar cam atât. Dinamo revine pe tabelă, aruncă parcă din orice poziție și intră. Incredibil, Oradea primește aproape 80 puncte de la o echipă modestă care în sezonul regulat nu a pus reale probleme granzilor. Jocul curge clar spre coșul orăden care nu este apărat efortul fiind pe plan secund. Ogden mai încearcă câte o acțiune individuală, Holt modest iar Gavrilovic este uitat pe bancă.

Așa arată o echipă care a uitat baschetul, și care culmea cheltuie sute de mii de euro, nejustificat. cu tot respectul NEJUSTIFICAT.., Nu poți să te prezinți așa în fața lui Dinamo, să trimiți meciul în decisiv. Pentru ce, să stai cu presiunea rezultatului, să te aplaude o sală pentriu că în deplasare ești carne de tun. Doar niște inculți pot gândi așa ceva… Ar trebui penalizați de public pentru jalnica prestație care trebuie uitată de urgență.

Luni 9 mai în Arena Antonio Alexe, va avea loc partida decisivă, în care Oradea are prima șansă.

Cei mai buni marcatori ai vizitatorilor au fost Markovic 11 puncte, Richard și Green câte 10.

About Author