Categories Polo

Au început cu stângul finala Superligii

CSM Oradea a fost învinsă de Steaua București, scor 8-10, în Meciul 1 al finalei Superligii Naționale de polo – ediția 2021/22. Partida a avut loc vineri (13.05), în capitala României, fiind decisă la loviturile de departajare.

Formația antrenată de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu a avut o prestație solidă, reușind să se mențină la conducere până aproape de finalul timpului regulamentar. După ce Steaua a marcat primul gol, CSM-ul a trecut la conducere câștigând prima repriză cu 2-1. Avantajul orădenilor a crescut, scor 5-3, la jumătatea partidei.

Cel mai mare ecart a fost de trei goluri, scor 6-3, însă Steaua a reacționat și s-a apropiat la 6-5 cu opt minute înainte de final. Formația gazdă a marcat singurul gol din repriza a 4-a, astfel încât meciul a necesitat lovituri de departajare. Aici, Steaua a punctat de patru ori, iar CSM Oradea doar în două rânduri.

Scor pe reprize: 2-1, 3-2, 1-2, 0-1. La loviturile de departajare a fost 2-4.

Marcatorii CSM Oradea au fost: Kiril Rustamov și Alex Popoviciu – câte două goluri fiecare, Mateja Asanovic, Nichita Ilisie, Murat Shakenov și Bogdan Remeș – 1 gol fiecare. De cealaltă parte principalii marcatori au fost Tiberiu Negrean, Alex Gheorghe și Francesco Iudean, toți cu câte două reușite.

CSM Oradea a terminat meciul fără Nichita Ilisie, Ferenc Czenk și Bogdan Remeș.

Scorul general devine 1-0 în favoarea Stelei București. Finala se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Meciul 2 are loc sâmbătă (14.05), ora 12:00, la bazinul Steaua.

About Author