Categories Baschet

Trădați de apărare în final de meci

Într-o atmosferă de meci mare, Oradea a cedat în primul meci pe propriul teren în semifinalele Ligii Naționale de bacshet masculin. CSO Voluntari a reușit un succes scor 74-66 (21-21, 18-14, 12-18, 23-13) la capătul unui joc în care finalul s-a dovedit a fi decisiv.

Se joacă în sistem cel mai bun din cinci jocuri, Voluntariul având 1-0 la general. Meciul a început într-o notă de echilibru, Vlad Moldoveanu fiind în prim plan, în timp ce Green sau Richard s-au bucurat de o atenție deosebită în marcat.

Holt a reușit primele puncte, Fometescu în scădere de formă nu se ridică la nivelul așteătărilor în timp ce Ocokoljic a schimbat mereu. Vasiliauskas s-a dovedit a fi mereu inspirat punându-și coechipierii în valoare. După primele zece minute era egal. A venit rândul rezervelor să intre pe parchet, Marinău cu curaj are minute bune, dar îi lipsește forța în apărare.

În cealaltă tabără, Badiu sau Vida sunt mereu preocupați să-și facă treaba în apărare și după aceea defensiv. Un aport îl are și Barro, un pivot extrem de util. Oradea solicită aiurea timp de odihnă, dar jocul suferă. Tensiunea crește o dată cu trecerea timpului, Torok scutură plasa de la distanță iar Woods este mereu lăsat liber. Pauza vine în ajutorul orădenilor care în încep mult mai deciși sfertul al treilea.

Cinci străini pe parchet, unul naturalizat, Oradea arată mult mai bine. Holt înscrie și el, Richard este mereu în prima plan, iar vizitatorii par să fi obosit. Nu este deloc așa, rotația lor nu funcționează bine.

Arbitrii au nevoie de vizionare la două faze consecutive, în timp ce Voluntariului le este anulat un coș perfect valabil. Bihorenii suntmult mai motivați, publicul își împinge echipa de la spate, galeria este mereu vocală. Mai sunt de jucat zece minute, Oradea etse în avantaj.

Din păcate ajung redepe în penalitate la capătul unor faze banale, Vasiliauskas pasează exact, și totodată înscrie de la distanță. Stupoare, jocul se echilibrează, organizatorilor le lipsește constanța. Green este ținut mult prea mult pe bancă, Ogden se luptă practic cu apărarea adversă, iar baloanele prinse în terenul advers fac diferența. Markovic ratează două libere într-o situație critică, Oradea cedează inițiativa.

Moldoveanu și Thompson fac legea sub panoul orădean iar diferența crește în favoarea oaspeților. Finalul este gestionat cât se poate de bine de învingători, duc fiecare atac la limita timpului și înscriu liberele. Aici s-a făcut diferența. Când era mai mare nevoie de apărare, atunci rotația nu a funcționat. Roș-albaștrii suferă pe final de joc atunci când cei care au avut nervii mai mari au fost oaspeții.

Nu este nimic deocamdată pierdut, o înfrângere foarte greu de digerat, trebuie umblat la moralul echipei, până duminică pentru că fără moral e greu să abordezi jocul la victorie. Una peste alta un joc foarte bun în ambele tabera cu mențiunea că micile detalii din final de joc, și exactitatea la libere sunt cele care decid învingătoarea.

Cei mai buni marcatori de la CSM Oradea, Holt 13 puncte, Ogden 12, Marcokiv 11 și Richard 10.

About Author