Categories Judo

Un nou început de drum

Deja tradiționalul turneu internațional de judo juvenil de la Satu Mare a reunit, sâmbătă, în Sala Polivalentă „Ecaterina Bot” peste 520 de copii din Croația, Ungaria, Republica Moldova, România, Serbia și Ucraina.
Echipa AS „Viitorul” Borș, antrenată de Cristian Nagy, a avut, per ansamblu, o evoluție entuziasmantă, dovadă cele șase medalii cucerite la categorii cu sumedenie de concurenți, mulți dintre ei foarte bine pregătiți pentru categoria lor de vârstă.
Astfel, la Under12, Nagy Naomi (25 kg) și Maria Brudașca s-au clasat pe locul III, în timp ce Negruț Dragoș (25 kg), Nagy Patric (34 kg) și Olah Adam (50 kg) au ajuns până în finală, clasându-se în cele din urmă pe locul II al categoriilor lor de greutate. O figură frumoasă a făcut Rareș Bungău care a devenit campion al categoriei 60 kg obținând astfel punctajul necesar pentru calificarea la Campionatul Național de copii ce va avea loc pe 3 iunie la Brașov, unde s-a calificat deasemenea și Nagy Patric. „Au fost și momente cu emoții specifice vârstei. Astfel, bunăoară, în timp ce îmi încurajam sportivul Negruț Dragoș în timpul disputatei finale a categoriei lui, mezina Nagy și-a început meciul ei pentru intrarea în finală dar observând că lipsesc de la colțul ei, s-a deconcentrat o clipă suficient pentru a încasa singura ei înfrângere. Se mai întâmplă uneori în turnee cu așa de mulți copii, important e să le placă în continuare judo-ul, căci atunci ocazii de revanșa vor apărea destule”, ne-a povestit antrenorul și tatăl ei, Cristian Nagy.

About Author