O secție nouă aduce un titlu mondial la CS Crișul

În cursul după-amiezii de miercuri 17 mai la sediul CS Crișul a avut loc o conferință de presă în care au fost făcute publice cele mai importante rezultate ale clubului în ultima perioadă.

CAMPIONATE INTERNAŢIONALE – LUNA MAI 2022
1. POWERLIFTING
3-8 MAI 2022 – PILZEN (TUNISIA)
Instructorul şi totodată sportivul clubului nostru FLORIN IONUŢ LUPAŞ, component al echipei naţionale a obţinut 2 medalii de BRONZ la Campionatul European de Powerlifting Echipat pentru Seniori. O medalie a obţinut la proba de Genuflexiuni, iar cealaltă la Îndreptări.
Este important că Florin Ionuţ Lupaş în anul 2021 la acelaşi Campionat European , în acealşi loc a obţinut tot 2 medalii, însă a atunci la probele de Genuflexiuni şi Îmins din culcat.
2. KEMPO
9-14 MAI 2022 – HAMMAMET (TUNISIA)
KEMPO este O disciplină care folosește întreaga gamă de tehnici de atac și apărare, KEMPO este considerat de specialiști cel mai complex sport de luptă și cea mai veche Artă Marțială. Sportivii folosesc lovituri cu pumnii și picioarele, cu coatele și genunchii, aruncări și proiectări, fixări și imobilizări, lovituri în luptă la sol. Practic, KEMPO reprezintă transpunerea unei arte marţiale stravechi într-un sport modern, actual, bine determinat în peisajul sportiv internațional.
Federaţia Română de Kempo, prin preşedintele Amatto Zaharia a convocat 4 sportivi legitimaţi la clubul nostu , în Echipa Naţională pentru a participa la Campionatul Mondial de Kempo din Tunisia. Aceste convocări ne-au onorat şi totodată ne-au motivat şi mai tare să aducem un plus de valoare clubului prin participarea sportivilor la mondiale. Nu ne aşteptam la astfel de rezultate într-un timp atât de scurt, mai ales că secţia de Kempo este o secţie înfiinţată în baza OMS 617/24.08.2021.

REZULTATE
1. MIHUŢA KARINA IOANA –CAMPIOANĂ MONDIALĂ-Junioare
• Medalie de AUR la Semi-Kempo – juniori feminin -60 Kg
• Medalie de BRONZ la Full Kempo
• Medalie de BRONZ la Submission
• Medalie de BRONZ la Knockdown

2. SFERLE DAVID DUMITRU-VICECAMPION MONDIAL-Seniori
• Medalie de ARGINT la Semi-Kempo – Seniori +95 Kg
• Medalie de BRONZ la Full Kempo
• Medalie de BRONZ  la Submission

3. COTUŢ DENISA ANDRADA – Senioare
• Medalie de BRONZ  la Full Kempo senioare -60 Kg

4. COTUŢ RĂZVAN DANIEL – Juniori
•  Medalie de BRONZ  la Semi- Kempo  -70 Kg

“Aş dori să felicit sportivii şi antrenorii acestor două secţii pentru rezultatele deosebite obţinute la Campionatul European respectiv Campionatul Mondial! Ştiu foarte bine câtă muncă sunt în spatele acestor rezultate şi tocmai de aceea aprecierea mea şi a conducerii clubului este şi mai mare. Aceste rezultate nu aduc onoare şi plus valoare doar clubului nostru , ci şi oraşului şi chiar judeţului nostru. Să nu uităm faptul că sportul poate avea şi efecte economice şi sociale majore în special la nivel local şi regional. Sportul este un puternic factor motivant pentru diverse persoane şi grupuri ale comunităţii noastre!” – Pető Dalma Csilla, director C.S. Crişul Oradea
“ Ne-am depăşit obiectivele propuse pentru Campionatul Mondial de Kempo. Sunt rezultate de excepţie atât pentru clubul nostru cât şi pentru oraş. Antrenamentele de ani de zile într-o altă ramură sportivă şi-au spus cuvântul, astflel au venit şi rezultatele peste aşteptări. Acum pregătirea o vedem cu alţi ochi, ne ştim minusurile şi vom lucra la ele astfle încât la Campionatul European din luna octombrie (Antalia) rezultatele să fie şi mai bune!” – Tulkos Romeo, antrenor-kempo C.S. Crişul Oradea

About Author