Categories Fotbal

AC Milan, noua campioană a Italiei

Echipa de fotbal AC Milan, învingătoare duminică la Sassuolo cu 3-0, este noua campioană a Italiei, încheind Serie A cu un avans de două puncte faţă de marea rivală Inter Milano, deţinătoarea titlului, ce a câştigat cu acelaşi scor meciul de acasă cu Sampdoria.

În meciul din ultima etapă, a 38-a, AC Milan, cu portarul român Ciprian Tătăruşanu rezervă, a înscris rapid cele trei goluri, prin Oivier Giroud, în minutele 17 şi 32, şi Franck Kessie (36). Veteranul Zlatan Ibrahimovic, 40 de ani, a fost introdus de antrenorul Stefano Pioli în minutul 72.

Vlad Chiricheş a fost rezervă neutilizată la Sassuolo, care termină campionatul pe locul 11.

Inter a punctat în meciul cu Sampdoria prin Ivan Perisic (49) şi Joaquin Correa (55, 57). Goalkeeperul Ionuţ Radu a fost rezervă la formaţia pregătită de Simone Inzaghi. Inter a câştigat în acest sezon Cupa Italiei.

Milan, care nu mai câştigase Serie A din 2011, are acum în palmares 19 titluri de campioană.

Milan, care a încheiat cu 86 de puncte, şi Inter, 84 de puncte, vor fi însoţite în liga Campionilor de Napoli (79) şi Juventus Torino (70). Echipele de pe locurile 5 şi 6, Lazio Roma, respectiv AS Roma, vor juca în Europa League, în timp ce reprezentanta Italiei în Serie A va fi Fiorentina.

Se cunosc primele două retrogradate, Venezia şi Genoa. A treia va fi Salernitana, la care joacă Radu Drăguşin, sau Cagliari, echipa lui Răzvan Marin, cele două formaţii fiind despărţite de două puncte înaintea meciurilor programate duminică seara în ultima etapă.

About Author