Categories Polo

CSM-ul revine cu victorie și trimite finala la meciul patru

CSM Oradea a învins Steaua București, scor 9-8, în Meciul 3 al finalei Superligii Naționale Suzuki la polo pe apă – ediția 2021/22. Partida s-a desfășurat marți (24.05), la bazinul Crișul din Oradea. Scor pe reprize: 4-1, 2-3, 1-1, 2-3.

Jocul a demarat în nota de dominare a gazdelor. CSM Oradea a marcat primele patru goluri, toate în decurs de șapte minute de la startul jocului. Steaua a înscris ultimul gol din prima repriză pentru a strânge la 4-1. Orădenii au rămas în control pe tabela de marcaj, însă bucureștenii au echilibrat jocul și s-au apropiat la 6-4, scor înregistrat la jumătatea întâlnirii.

Secvența a 3-a a demarat cu un nivel de apărare mai bun la ambele capete ale bazinului. După un timp de odihnă, Steaua București a marcat primul gol al celei de-a 2-a jumătăți. Oaspeții au avut oportunitatea să egaleze, dar au irosit șansa ivită, CSM-ul reușind apoi să puncteze pentru a se desprinde din nou la două lungimi, scorul cu opt minute înainte de final devenind 7-5.

Repriza a 4-a a consemnat suspans și echilibru. Toate încercările Stelei s-au lovit de un răspuns potrivit pentru CSM Oradea. Bucureștenii au punctat de trei ori, însă gazdele au răspuns de fiecare dată. Oaspeții au reușit o intercepție și au avut oportunitatea să restabilească egalitatea pe finalul jocului, dar au irosit două atacuri. De altfel, invervenția portarului Raul Gavriș la ultima acțiune de atac a Stelei a asigurat CSM Oradea de prima victorie stagională în fața campioanei en-titre. Încă o dată s-a dovedit că Bazinul Crișul ste mult prea mic pentru a dispută atât de importantă. Multă lume a venit să vadă acest important joc, iar galeria bihorenilor a fost la înălțime.

Marcatorii CSM Oradea în acest meci au fost Kirill Rustamov – 3 goluri, Alex Popoviciu – 2 goluri, Mateja Asanovic, Nichita Ilisie, Istvan Szabo și Bogdan Remeș – câte 1 gol fiecare. De cealaltă parte, Alex Gheorghe a marcat de două ori pentru Steaua.

Scorul general a devenit 2-1 pentru Steaua București. Finala continuă cu Meciul 4, programat miercuri (25.05), ora 12:00, tot la bazinul Crișul. Intrarea va fi liberă.

About Author