Categories Fotbal

Încet, încet fotbalul a intrat în vacanță

S-a tras cortina peste fotbalul bihorean ăn condițiile în care o echipă locală a avut șansa promovări la baraj, dar a irosit-o mult prea ușor. A fost un sezon în care raportat de investițiile făcute și la ce jucători au avut la dispoziție atât s-a reușit. Să se ajungă la un baraj, unde din păcate s-au predat mult prea devreme. Bihorul a avut trei reprezentante în Liga a 3-a, Seria a 10-a și anume CAO 1910 Oradea, Lotus Băile Felix, și Luceafărul Oradea. Primele două au reușit să joace în play-off-ul întrecerii iar orădenii au susținut o dublă de baraj. Din păcate pentru ei au fost eliminați de Corvinul după 2-4 acasă și 0-0 în deplasare. La prime vedere pare că e nrmală eliminarea, dar după aspectul întâlnirilor eu spus că se putea mai mult. Și asta în condițiile în care bihorenii au lăsat impresia că au făcut experiemente la baraj pe bani publici. Un lucru nu tocmai normal. Ce li se poate reproșa alb-verzilor.

În promul rând faptul că la un meci de baraj decisiv în dublă manșă abordarea a fost una cu o mentalitate de pierzant. În primul rând a fost folosit un portar de 18 ani foarte tânăr, care în ultimele două etape din play-off nu a apărat nici măcar un minut. O decizie care i-a costat în desfășurarea partidei. Mai mult, au avut ocazia la pauza jocului să schimbe ceva și tot a mers pe mâna lui, lucru care i-a costat în cele din urmă pierderea jocului.

De asemene modalitatea în care a fost alcătuită formația cu un sigur vânf, cu un liant în spate așa care nu își face treaba defensivă, și din nou cu mentalitatea de mica ciupeală. Adică, mergem așa încet, păcălim fotbalul și sperăm să avem și noi un corner, o lovitură liberă din care să putea să trăim. Viață lungă, moarte sigură, fotbalul cu pipeta nu merge,

Te minți tu pe tine, nu pe noi. La partida retur când nu au ami avut ce peirde au folosit încă din start două vârfuri, au aborsat jocul cu mult mai mult curaj, au schimbat mentalitatea pentru că nu mai exista nicio presiune a rezultatului, calificata era deja știută. Nu trebuie să mire pe nimeni și nimic., asta e stilul lor, stăm acolo încercăm și dacă-i prindem pe contră, îi executăm.

Ar trebui făcută o analiză la toate nivelurile, săse face public ce s-a făcyut bine și ce s-a greșit. Antrenorii să-și facă fiecare analiza modului cum au muncit un an de zile, iar jucătorii să își de-a seama că dacă nu se ridică la nivelul pretențiilor conducerii sunt liberi să plece. Nu ținuți aici ca umpluturi iar când li se dă șansă, fac pe ei.

Din vară toată lumea e optimistă că se revine la FC Bihor, iar atunci lucrurile sunt obligatoriu să fie schimbate. Binențeles depinde de mulți factori. Cine nu înțelege dimensiunea brandului FC Bihor în județar fi bine să o învețe de urgență altfel va avea o problemă mare.

About Author