Categories Fotbal

U Cluj a scris o nouă pagină frumoasă în istoria clubului

Trupa condusă de Erik Lincar a remizat pe terenul lui Dinamo, scor 1-1, dar va juca în prima ligă în stagiunea următoare grație succesului obținut pe teren propriu.
Având în minte avantajul din meciul tur, clujenii au început pragmatic jocul din capitală. “Șepcile roșii” s-au bazat pe o bună organizare defensivă și au încercat s-au bazat pe mingi lungi în ofensivă. Dinamo a dominat la capitolul posesie, însă doar Torje a pus în pericol poarta oaspeților, cu un șut la colțul scurt, reținut de Gorcea (8).

Minutul 17 a adus unul dintre cele mai frumoase goluri ale sezonului. Tescan l-a surprins pe Eșanu și a trimis lobat din apropiere de tușă pentru 1-0. Tabela s-a modificat din nou două minute mai târziu, când Irobiso l-a lăsat pe Matei în poziție ideală, iar acesta a trimis către Morar care a restabilit egalitatea (19).

Jocul s-a mutat din nou la poarta gazdelor, unde Riberio l-a pus și el la încercare pe Eșanu cu un șut din marginea careului, dar goalkeeper-ul a respins în corner (21). Răspunsul a venit fin gheata lui Torje, care a încercat o execuție pretențioasă ce a trecut pe lângă poarta lui Gorcea (22).

În a doua parte a reprizei, “studenții” nu au mai contat în ofensivă și au preferat să respingă la întâmplare orice balon periculos. Mai mult, tensiunea creștea cu fiecare minut, atât în tribune, cât și în teren, iar jocul a fost unul extrem de fragmentat.

Cu 10 minutea înainte de pauză, Gorcea a ieșit inspirat și l-a blocat pe Andrei Radu care venea lansat spre poartă, iar scorul pauzei în capitală era 1-1 și Universitatea Cluj era la 45 de minute de promovare.

La revenirea de la vestiare, partida s-a desfășurat după același scenario. Dinamo a încercat să atace, dar barajul defensiv pus la punct de Erik Lincar a rezistat. Prima mare oportunitate a venit după aproape un sfert de oră de la reluare, când Matei a trimis o minge ce părea a fi centrare însă a lovit bara porții lui Gorcea (59). Torje a încercat o fază asemănătoare 10 minute mai târziu, însă portarul clujean a boxat.

Deși a avut o mică ezitare cu 10 minute înainte de final, Andrei Gorcea a continuat să facă un meci mare și a salvat la șutul puternic trimis de Ivanovski (82). “Studenții” s-au apărat eroic până la final și au reușit ceea ce părea imposibil, au eliminat Dinamo și au revenit în Liga 1 după o pauză de 7 ani

About Author