Orădenii se impun la etapa națională

Padel: ”Băieții răi” Andrei Dărăban și Bogdan Sturzu dau lovitura la Etapa Națională de la Oradea!
Etapa Națională a Ligii de Padel a poposit la Oradea, unde aproape 40 de echipe din toată țara s-au înscris la cele trei nivele: profesioniști, amatori și începători. Cea mai bună echipă din întregul turneu a fost dublul orădean format din Andrei Dărăban și Bogdan Sturzu care s-a impus la nivelul profesioniștilor.
Turneul Național de la Padel Arena Oradea s-a bucurat de prezența celor mai buni jucători români ai momentului. La numai două luni de la lansarea acestui sport în Oradea, cei mai mulți dintre reprezentanții gazdelor s-au înscris la nivelul 3 însă finala a fost 100% timișoreană. Succesul a revenit echipei: Bogdan Cerbu/Adrian Melciu care a câștigat finala cu Adi Creț/Dani Neacșu scor: 6-1/6-3
Nivelul 2, rezervat amatorilor fost tot o afacere ”bănățeană”. Finala a fost câștigată de tandemul timișorean Lucian Perescu/Mădălin Ilinca în fața concitadinilor de la echipa Smashers: Radu Vasiu/Andreas Niemersheim: 5-7/6-3/6-4
Cea mai așteptată dispută, la profesioniști, a fost spectaculoasă de la prima până la ultima minge. Cele nouă echipe au fost împărțite într-o grupă de 4 și una de cinci. Băieții răi din Oradea: Andrei Dărăban și Bogdan Sturzu au făcut parte din grupa A unde au câștigat toate cele trei partide, fără set cedat. În grupa B Smash Oradea (Horia Matei/Alex Stohor) au câștigat 2 meciuri din patru ratând o șansă uriașă de a accede în semifinale cedând un set la tie-break după ce a avut 5-3. Partida s-a dovedit decisivă. Liberty Oradea a încheiat pe locul 5.
Semifinalele s-au disputat duminică. ”Bad Boys” au intrat rău în meciul cu băieții din Cluj: Eugen Mureșan/George Scridon. Orădenii au avut 3-1 după care au pierdut cinci game-uri la rând și au cedat primul set: 3-6. Cu un Bogdan Sturzu mult mai calm în următoarea secvență, orădenii au egalat câștigând setul doi la tie-break 7-6(5) pentru a câștiga setul decisiv destul de lejer cu 6-3. În finală disputată cu Padel Center Timișoara (Silviu Popescu/Bruno Perescu) istoria s-a repetat. Primul set pierdut în tie-break 6-7(0), fără punct făcut în prelungiri. Apoi, conform tradiției, orădenii au revenit, au luat meciul punct cu punct, adjudecându-și următoarele seturi: 6-4/6-3 și implicit meciul și turneul. La două luni după primul meci de padel jucat de ei, Andrei și Bogdan au produs o mare surpriză la nivel național.
”A fost o experiență frumoasă pentru noi. Ne bucurăm de numărul mare de echipe prezente dar și de valoarea lor. Oradea va mai organiza o etapă în toamna acestui an iar în perioada 9-11 decembrie vom organiza finala Cupei României. Cât despre Andrei Dărăban și Bogdan Sturzu vreau să participăm la etapa mondială de la Amsterdam”, a declarat Spiros Baltsavias, promotorul padelului bihorean.

About Author