Categories Handbal

Au urcat pe podium la naționalele de handbal

Echipa de handbal feminin a Universității din Oradea a câștigat medalia de bronz a Campionatului Național Universitar, ediția 2022, disputat în perioada 30-31 mai, la Pitești. Repartizată într-o grupă cu echipa gazdă, cu Medicina București și Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacău, studentele orădene au debutat cu o înfrângere, 13-25, în fața celor de la Universitatea Pitești.

Eșecul usturător a fost uitat rapid, pentru Universitatea din Oradea urmând două victorii categorice: 32-9 cu Universitatea de Medicină București și 33-17, cu Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacău, rezultate care i-au adus calificarea în finala mică a competiției. Aici, orădencele au dat peste Universitatea “Constantin Brâncuși” Tg. Jiu, echipă pe care de asemenea au învins-o, cu scorul de 29-22, fapt ce le-a adus în final clasarea pe ultima treaptă a podiumului.
De subliniat faptul că Denisa Tudose a fost desemnat cel mai bun inter al turneului, fiind aleasă în echipa ideală a Campionatului Național Universitar, orădeanca fiind singura jucătoare ce provine din Divizia A, restul jucătoarelor din echipa ideală provenind din Liga Florilor.
Pentru Universitatea din Oradea este a treia medalie câștigată în acest an, după cea de argint obținută de echipa de volei și cea de bronz câștigată de echipa de fotbal.
Echipa de handbal a Universității din Oradea le-a avut în componență la Pitești pe: Amalia Corha, Crina Pintea, Raluca Fulgescu – portari; Andreea Preduca, Anamaria Hercut, Alexandra Corondan, Denisa Tudose, Rafaela Duțu, Daiana Gaiu, Mădălina Horj, Daria Frantea, Adela Bochiș, Ariane Zegrean și Jessica Snakovszki – jucătoare de câmp.

About Author