Categories Fotbal

Romania continuă drumul spre un nou titlu

Echipa națională de minifotbal a României a învins Spania cu scorul de 5-1, marţi seara, în ultimul său meci din Grupa B a Campionatului European de la Kosice (Slovacia).
Andrei Cătălin Ferik (7), Ionut Cheţan (9, 50), Andrei Cosmin Balea (23) şi Andrei Apostol (50) au marcat golurile tricolorilor, deja calificaţi în optimi, iar pentru iberici a punctat Mariano Lopez Fernandez (11).


În celălalt meci al zilei, Azerbaidjanul a învins Albania cu 1-0.

După 2-0 cu Azerbaidjan, 3-1 cu Albania şi 5-1 cu Spania, România a câştigat grupa, cu 9 puncte, fiind urmată de Azerbaidjan, 6 puncte, Albania şi Spania, câte 1 punct, scrie Agerpres.

Precedentul Campionat European a avut loc în august 2018, la Kiev, în Ucraina, acolo unde România a jucat finala contra Cehiei (pierdută cu scorul de 1-4).

Din cauza pandemiei de Covid-19, echipa noastră naţională nu a mai participat la un turneu final din octombrie 2019, de la Campionatul Mondial, de la Perth (Australia). Acolo, România a ocupat locul 3, fiind cea mai bine clasată naţională europeană, primele două locuri revenind Mexicului şi Braziliei.

În total, 24 de echipe participă la această a zecea ediţie a Campionatului European de minifotbal, împărţite în 6 grupe a câte 4 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea, se vor califica în faza optimilor de finală.

About Author