Categories Atletism

O nouă performanță incredibilă pentru Mihai Dringo

crisana.ro

Atletul bihorean Mihai Sorin Dringo a reușit să devină campion al României în proba de 400 de metri stabilind totodată un nou record național pe această distanță.

Etapa finală din cadrul Campionatelor Naționale de atletism în aer liber și probe combinate, întreceri rezervate seniorilor și tineretului (U23), s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în incinta Stadionului „Nicolae Mărășescu” din Craiova. Cu acest prilej, Mihai Dringo, atlet legitimat la CSU CSM Oradea, a performat în cadrul probei de alergare pe distanța de 400 de metri, probă pe care nu doar că a câștigat-o ci a și bătut recordul național de seniori (45.59 secunde) stabilit în urmă cu un an de către Robert Parge. Recordul anterior (45.60 secunde) îi aparținea lui Ioan Lucian Vieru și fusese stabilit în urmă cu aproape 16 ani! Și pentru că am făcut referire doar la vechile recorduri, ceea ce a reușit beiușeanul de 20 de ani este extraordinar în condițiile în care a alergat cei 400 de metri cu timpul de 45.38 secunde, cu 21 de sutimi mai puțin față de vechiul record! Reușita lui Mihai este cu atât mai prețioasă cu cât ea a venit la un atlet care, la un moment dat, renunțase la sportul de performanță. Noul record reprezintă a opta performanță europeană a sezonului ceea ce înseamnă și calificarea tânărului bihorean la Campionatul European de atletism, programat la Munchen, în perioada 15-21 august. Progresul lui Mihai Sorin Dringo în această probă este evident, acesta având rezultate tot mai bune de la un concurs la altul. În urmă cu o săptămână a devenit campion balcanic în aer liber cu record național de tineret (45.79 secunde), iar la Balcaniada de sală de la Istanbul a alergat cei 400 metri cu timpul de 46.79 secunde, tot un record de tineret. De buna pregătire a acestuia are grijă antrenorul Robert Olah.

De menționat faptul că Mihai Dringo a mai concurat în două finale, cea de 200 metri în care s-a calificat cu primul timp, 21.29 secunde (record personal), și cea de ștafetă 4×400 metri împreună cu echipa CSU Oradea care i-a mai avut în compenență pe Teodor Oprea, Ionuț Boldi și Cristian Tăut, ambele probe desfășurându-se ieri seara, după închiderea ediției.

About Author