Categories Baschet

Prima mutare care poate schimba fața echipei orădene

Erick Neal (foto în acțiune) este noul jucător al echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea. În vârstă de 27 ani, înalt de 1.78 metri, acesta evoluează la poziția 1 și se află la primul angajament în România.

Originar din Dallas, statul Texas, Neal a petrecut patru sezoane în liga universitară nord-americană (NCAA), la universitatea Texas at Arlington. A absolvit în 2018, an în care a semnat primul angajament profesionist. El a evoluat pentru Yeni Mamak, în cel de-al 2-lea eșalon al Turciei.

În vara anului 2019, Neal s-a alăturat lui Belediye Spor, tot în liga a 2-a din țara Semilunei. A obținut promovarea în vara anului 2020 și a optat să rămână la această echipă pentru o provocare în Basketbol Superligi, unul dintre cele mai puternice campionate naționale din baschet.

Erick a semnat în vara anului 2021 cu PGE Sponja Stargard, în prima ligă din Polonia. Aici a înregistrat 17 apariții și a avut medii statistice de 16.2 puncte, 7.1 pase decisive, 4.2 recuperări și 1.5 intercepții pe partidă pentru 18.1 la eficiență în peste 29 minute pe partidă. El s-a despărțit de Sponja Stargard pe 18 ianuarie anul curent.

De altfel, la începutul sezonului 2021/22, Neal a marcat coșul victoriei într-o confruntare cu Legia Varșovia.

About Author