Categories Fotbal

Erik Lincar înaintea debutuluii de sezon: Ne mai dorim doi sau trei jucători

Antrenorul Universității, Erik Lincar (foto) a susținut vineri 8 iulie o conferință de presă în care a discutat despre cantonamentul din Austria și jocurile de pregătire, despre începutul campionatului și despre posibilitatea realizării altor transferuri în perioada următoare.

Despre schimbările din lot și perioada de cantonament

Au fost multe schimbări, au plecat din cei cu care am reușit să promovăm și au venit momentan opt jucători noi pe care trebuie să-i integrăm foarte repede în echipă.

Am avut și o perioadă de cantonament în Austria, unde am jucat cu echipe bune de primă ligă. Au fost meciuri pe care eu le-am apreciat, în care ne-am creat multe situații de a marca. E adevărat că, din păcate, nu am reușit să dăm gol, dar ceea ce am arătat pe mine mă face să fiu optimist.

Despre debutul din SuperLigă

În același timp, cred mult în jucătorii nou-veniți și așteptăm cu nerăbdare prima etapă, care o jucăm cu FCSB, vicecampioana României, echipă cu calitate, jucători de la mijloc în sus care oricând pot face diferența, dar asta nu înseamnă că noi nu vom fi determinați să obținem un rezultat pozitiv. Mergem foarte concentrați și încercăm să jucăm în stilul prin care am reușit să promovăm cu echipă de Liga 1 și am ajuns aici și de ce să nu putem juca cu oricare echipă din Liga 1 la același nivel.

Niciodată nu am avut o problemă pe situația tragerii la sorți. E adevărat că jucăm în primele trei etape cu echipele de play-off de anul trecut, dar sunt încrezător în jucătorii mei, în potențialul lor, în dorința lor de afirmare și putem scoate rezultate pozitive.

Despre realizarea de noi transferuri și despre noua regulă din sport

Ne dorim să mai transferăm încă doi, trei jucători, doar că din câte ați văzut și voi, jucătorii străini cam greu vor să mai vină prin România. Am fost și noi refuzați, iar din păcate, pe piața internă soluțiile sunt cam limitate și cred eu că doar să aducem jucători de afară ne rămâne ca și ultimă variantă.

Tot timpul mi-am dorit foarte mult să promovez jucătorii români, dar neavând soluții, fiind poate în anumite momente foarte scumpi, mai scumpi decât cei de afară, toată lumea a preferat să aducă acești jucători din străinătate. Prin această lege lucrurile se schimbă, iar toată lumea se va orienta pe viitor la jucătorii români. Și cât am jucat în Rusia, exista o lege prin care în teren aveai voie să joci cu maxim patru jucători străini și mi se pare un lucru normal prin care se încearcă protejarea jucătorilor din țara respectivă și a li se da mai multe șanse. Sunt de acord cu această lege, dar nu e normal să nu pregătești o asemenea situație cu patru, cinci, șase luni înainte. Majoritatea echipelor au făcut transferuri, au adus jucători din afară și acum se trezesc că nu mai au voie să îi folosească. Noi nu suntem în această situație și eu sunt de acord cu ea, doar că trebuie pusă pe tabet cu mult timp înainte.

Despre jocurile de „acasă” ce se vor juca la Mediaș

Avem de jucat cinci etape, e adevărat, toate în deplasare, dar știm situația din Cluj. A fost la fel și anul trecut, am jucat la Bistrița câteva jocuri, atunci am reușit să le câștigăm pe toate, iar acum trebuie să facem același lucru.

Pentru echipa noastră urmează un ultim test înainte de debutul cu FCSB din campionat. ”U” primește vizita celor de la Minaur Baia Mare sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul „Remus Câmpeanu” din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”.

About Author