Categories Tenis

Deși a fost numărul unu mondial, a renunțat la sportul alb

Ashleigh Barty (foto), fosta lideră a clasamentului WTA, susține că nu regretă că s-a retras din tenis la doar 25 de ani și nu intenționează să revină în circuitul profesionist.
Barty a şocat lumea tenisului când şi-a anunţat pe neaşteptate retragerea la apogeul carierei, la doar două luni după ce reuşise să câştige al treilea său titlu de Grand Slam, la Australian Open 2022.


Câștigătoarea a trei Grand Slamuri de-a lungul carierei, Barty susține că este împăcată cu decizia de a se retrage din tenis și nu plănuiește să revină în circuitul WTA.

„Nu am niciun regret că m-am retras. Nici unul. Ştiam că este momentul potrivit pentru mine. A fost ceea ce am vrut să fac. Şi da, a fost incredibil. A fost tot ceea ce mi-am dorit vreodată.

Am lovit destule mingi de tenis în viaţa mea. Nu am nevoie să-i văd şi pe alţii lovindu-le” – Asleigh Barty.

Barty, care a câştigat trofeul la Roland Garros 2019 şi Wimbledon 2021, a spus că nu a urmărit finala ediţiei din acest an a turneului londonez, adăugând că nu se uita prea des la meciuri nici măcar atunci când era încă jucătoare profesionistă.

Ashleigh Barty este logodită cu un jucător australian de golf şi practică des acest sport în ultima perioadă, dar spune că face asta doar pentru distracţie, conform Agerpres.

„Golful este un hobby pentru mine şi va fi mereu. Ştiu ce este nevoie pentru a ajunge în vârful oricărui sport şi nu intenţionez să depun toată munca pe care o necesită acest lucru”, a adăugat australianca.

About Author