Categories Baschet

Adversari cu adevărat valoroși pentru baschetbaliștii bihoreni

Joi (14.07), la Munchen (Germania), s-a desfășurat tragerea la sorți FIBA Europe Cup pentru sezonul competițional 2022/23. Agenda a cuprins extragerile turneelor de calificare, ce vor avea loc în perioada 25-28 Septembrie anul curent, respectiv a grupelor din sezonul regulat al competiției, fază programată să înceapă în data de 12 Octombrie 2022.

CSM CSU Oradea a accesat tragerea la sorți pentru sezonul regulat. Roș-albaștrii au fost cap de serie principal, onoare ce a revenit echipei de baschet masculin a Municipiului Oradea pentru a 2-a oară în succesiune la nivelul FIBA Europe Cup.

Sorții au stabilit că CSM CSU Oradea va juca în Grupa E. Echipa antrenată de Cristian Achim va juca în compania următorilor adversari: Unicaja Malaga* – locul 12 în ultima ediție de campionat din Spania, Kangoeroes Mechelen – finalistă a campionatului Belgiei în ultima ediție de campionat și sfertfinalistă în BNXT League, câștigătoarea turneului preliminar D** din FIBA Europe Cup.

  • Denotă faptul că va juca în FIBA Europe Cup doar dacă nu câștigă turneul preliminar Basketball Champions League. În cazul în care îl va câștiga, locul acestei echipe va fi luat de un lucky loser din preliminariile FIBA Europe Cup
    ** Turneul preliminar ce va stabili unul dintre adversarii CSM CSU Oradea în sezonul regulat FIBA Europe Cup cuprinde următoarele echipe: ZZ Leiden (NED), Besiktas (TUR), Cholet Basket (FRA), Czarni Slupsk (POL), Jamtland (SWE).

Așa cum se poate observa, o parte a adversarilor vor fi stabiliți în urma turneelor de calificare din Basketball Champions League (programate pentru perioada 21-25 Septembrie), respectiv cele din FIBA Europe Cup (programate pentru 27-30 Septembrie).

Programul preliminar al meciurilor pentru CSM CSU Oradea în Grupa E:

Etapa 1 – 12 Octombrie (Deplasare) – Echipa din turneu preliminar FIBA Europe Cup (5 variante)
Etapa 2 – 19 Octombrie (Acasă) – Unicaja Malaga*
Etapa 3 – 26 Octombrie (Acasă) – Kangoeroes Mechelen
Etapa 4 – 2 noiembrie (Acasă) – Echipa din turneu preliminar
Etapa 5 – 23 Noiembrie (Deplasare) – Unicaja Malaga*
Etapa 6 – 30 Noiembrie (Deplasare) – Kangoeroes Mechelen
Sistemul Competițional
Pentru sezonul regulat FIBA Europe Cup s-au alcătuit opt grupe a câte patru echipe fiecare. Se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare în dublă manșă, rezultând șase meciuri pentru fiecare formație prezentă în această fază.

Locurile 1 și 2 din fiecare grupă vor avansa în TOP 16. Aici se vor alcătui alte patru grupe de câte patru echipe, rezultând alte șase meciuri per echipă.

Mai departe, primele două clasate în fiecare grupă din TOP 16 se califică pentru playoff-ul FIBA Europe Cup. De aici se va juca în dublă manșă eliminatorie până la finală inclusiv.

About Author