Categories Polo

Prioritar Cupa României și campionatul pentru poloiștii bihoreni

În cursul dimineațăă de luni 25 iulie, vicecampioana României la polo pe apă CSM Oradea și-a reluat antrenamentele în vederea unui nou sezon în cea ce privește competiția internă și internațională.

Cu o nouă conducere tehnică și anume Ciprian Câmpeanu antrenor principal, Christian Șandor antrenor secund, orădenii au efectuat o primă ședință de pregătire în bazinul Crișul într-un efectiv numeric redus. Astfel au fost prezenți doar nouă jucători, cinci fiind la lotul național Marius Țic, Vlad Dragomirescu, Silvian Colodrovschi, Vancsik Levente, Czenk Ferenc, plus doi învoinți. Față de sezonul trecut, au venit o serie de jucători importanți ași anume Marius Țic portarul naționalei, Tibi Negrean cel mai experimentat jucător român în activitate. Raul Gavriș – portar, Mateja Asanovic, Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe, Alex Popoviciu, Nichita Ilisie, Darian Luncan, Bogdan Remeș și Ianis Soponarau fost la primul antrenament

Remeș și N. Ilisie au fost învoiți de la lotul național, pentru examene la facultate, iar M. Gheorghe s-a retras de la lot, din motive personale. Nu mai fac parte din lot Șerban Abrudan, Horațiu Ilisie, Kováts Viktor și Cristian Dobre.

CSM Oradea va continua pregătirile pe plan local cu câte două antrenamente în bazinul Crișul, până când vor fi finalizate lucrările în bazinul Olimpic, instalația de climatizare având o problemă, firma care asigură mentenanță negăsind de cuviință să vină să monteze un dispozitiv care să o facă să funcționeze în cele mai bune condiții. Ciprian Câmpeanu s-a arătat destul de optimist înainte de startul pregătirilor. La bugetulș pe care l-am avut la dispoziție au adus cei mai buni jucători din țară.

Obiectivul principal este campionatul și Cupa României, dar avem mari probleme, nu știm nimic, deocamdată ferefitor la modul de desfășiurare al competiției. Nu avem un calendar intern, pentru că există din acest sezon o nouă competiție europeană Challenge Cup, iar în funcție de calendarul lor vor putea să-l alcătuim pe al nostru. Este adevăprat că seția are un buget mai mare dar nu la nivelul salariilor, este vorba de cheltuielile internaționale într-un eventual parcurs cât mailung în Cupele Europene. Aici s-a suplimentat bugetul. Binențeles că vom efectua o serie de deplasări în străinătate pentru a ne pregăti cât mai bine pentru acest sezon.

Față de sezonul trecut, vor pleca pantru jucători dintre care Victor Kovacs, la Galatasaray,el acceptând oferta clubului din Istambul având nevoie de o nouă provocare, acesta ajungând la un acord comun cu turcii.

About Author