Categories Atletism

Mihai Dringo clachează la cea mai importantă cursă a carierei

Din păcate pentru un recordmen național și balcanic, o competiție de mare anvaergură poate să-i arate limitele. Sai mai bine spus poate să-i demonstreze că emoțiile pot fi decisive. După mulți și mulți ani, Oradea a avut un sportiv la un Campionat European de atletism în aer liber. Este vorba de Mihai Dringă legitimat la CSU – CSM Oradea și antrenat de Robert Olah.

Noul deținător al recordului național în proba de 400 m și al celui balcanic, Mihai Dringo (foto) nu s-a redicat la un nivel așteptat la Campionatului European de atletism pentru seniori Munchen (Germania).

Speranțele la un rezultat bun realizat de Mihai Dringo erau destul de mari câtă vreme atletul orădean a arătat o formă sportivă de excepție în acest sezon competițional în care a stabilit recordul național pentru seniori în proba de 400 metri cu timpul de 45,38 secunde. Acest rezultat a fost cel care i-a asigurat participarea la Europene. Dringo este astfel campion național de seniori și U23, dar și campion balcanic în aceeași probă de 400 metri. Atletul orădean a stabilit patru recorduri naționale pe parcursul anului calendaristic 2022 ceea ce anunța o participare onorabilă și la Campionatul European cu toate că în ierarhia probei de 400 metri ocupă doar locul al 17-lea. Dringo și-a asigurat participarea în semifinale la Europenele de la Munchen, dar timpul cu care a alergat, 47,02 secunde, a fost mult inferior celui înregistrat la Craiova atunci când a bătut recordul național la seniori, iar asta i-a asigurat doar poziția a 22-a, clasare care nu i-a permis, evident, accederea în finală.

Un prim start foarte bun,. dar datorită unui sportiv din altă țară a fost repetat. La al doilea start, Mihai Dringo s-a blocat pur și simplu în bloc start și nu a mai putut să revină în cursă cu pretenții la locurile fruntașe.

About Author