Categories Baschet

Infrângere irelevantă dacă ținem cont de scor

CSM CSU Oradea a disputat primul joc de pregătire din presezon. Acesta a avut loc marți (06.09), la Szolnok, în compania echipei locale Olajbanyasz. Meciul a fost extrem de echilibrat pe tot parcursul celor 40 minute și s-a încheiat cu scorul de 69-68 în favoarea deținătoarei Cupei Ungariei.

Staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea a optat să înceapă meciul cu Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Ogden. Jocul a început în nota de dominare a echipei gazdă. Maghiarii s-au instalat la conducere pe fondul lipsei de inspirație în jocul ofensiv al orădenilor. Szolnok s-a desprins la zece puncte, scor 20-10, însă antrenorul Cristian Achim a rotit 11 jucători pe parcursul primelor zece minute de joc.

Picioarele grele, consecința firească a unei perioade de încărcare fizică, și-au spus cuvântul în exprimarea roș-albaștrilor. Revirimentul a început, jocul de apărare fiind solid. CSM-ul a încercat să accelereze ritmul și să forțeze acțiuni în tranziție. Precizia la finalizare s-a resimțit, dar bihorenii au reușit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj. De altfel, repriza s-a încheiat nedecis, scor 34-34, CSM CSU Oradea având ultima aruncare, una imprecisă.

Tripla lui Justin Carter din debutul reprizei secunde a adus primul avantaj echipei orădene în partida din țara vecină. CSM-ul s-a desprins la cinci puncte, dar maghiarii au reacționat. Erick Neal a oferit un serviciu deasupra inelului pentru Mark Ogden, acesta reușind o finalizare extrem de spectaculoasă. Aruncarea de la mare distanță a funcționat foarte bine în secvența a 3-a, permițând roș-albaștrilor să se desprindă la opt lungimi. Apărarea în schimb a rămas datoare, Szolnok reușind să reacționeze și să se apropie la un punct, scorul la intrarea în secvența decisivă fiind de 56-55.

Amfitrionii au marcat primul coș din sfertul 4, preluând conducerea. Oradea a irosit primele trei acțiuni ofensive și a întâmpinat probleme la blocajul defensiv, după mai multe acțiuni bune de apărare colectivă. Kris Richard a adus din nou CSM-ul la conducere cu o aruncare de trei puncte de mare efect. Finalul partidei a fost abordat cu Neal, Carter și Tarolis în teren, dar ofensiva a rămas datoare. Gazdele au marcat un coș de trei puncte la intrarea în ultimul minut, Ogden reducând deficitul la o lungime cu un slam dunk. Justin Carter și-a asumat ultima aruncare, pe o acțiune rapidă, dar aruncarea acestuia a fost scurtă.

Mark Ogden a totalizat 15 puncte, Donatas Tarolis a bifat 12 puncte, Erick Neal a adăugat 11 puncte alți șase jucători reușind să puncteze pentru CSM CSU Oradea în acest meci.

Tudor Gheorghe a suferit o accidentare musculară în primul sfert al partidei. El nu a mai revenit pe teren.

Următorul meci test al roș-albaștrilor are loc vineri (09.09), ora 18:00, la Oradea Arena. Adversar este BC CSU Sibiu, intrarea fiind liberă.

About Author