Categories Tenis

România primește replica Ungariei la Oradea. Este posibilă prezența Simonei Halep

În cursul dimineții de miercuri 28 septembrie, sala mică a Primăriei Oradea a găzduit conferința de presă premergătoare întâlnirii de tenis feminin dintre România și Ungaria, dispută care contează pentru Billie Jean King Cup, fostă Fed Cup. Au fost prezenți Florin Birta primarul municipiului Oradea, George Cosac președintele Federației Române de Tenis și Șerban Sere președintele CSM Oradea.

Întâlnirea de baraj interțări va avea loc în perioada 11-12 noiembrie la Oradea în Oradea Arena. Primul care a luat cuvântul a fost Florin Birta cel care a ținut să sublinieze faptul că Primăria Oradea este principalul patrtener al FRTîn organizarea acestui spectacol sportiv, subliiind faptul că nu se vor opri aici, la această oră sunt discuții foarte avansate pentru organizarea Trofeului Carpați la handbal feminin. Așadar după construcția Oradea Arena este primul eveniment sportiv major care va fi transmis în țara noastră prin intermediul tv în direct pe două posturi, și în care imaginea municipiului Oradea va avea numai de câștigat.

La rândul lui, Șerban Sere a ținut să mulțumească FRT pentru că au ales ca Oradea și totodată bihorenii să vadă la lucru tot ce are tenisul românesc feminin mai bun la ora actuală, și binențeles că sunt dornici ca toți oaspeții care vor poposi în orașul nostru să fie tratați cât mai bine pentru a impresie pozitivă.

„Va fi un spectacol atractiv între două țări rivale, eu sper să umplem sala și să susținem cât mai sportiv fetele noastre. La fel ca și la alte vevenimente, trebuie să luăm în serios calitatea de gazde ospitaliere”.

George Cosac a vorbim mutl ami mult și despre alte subiecte în generaldespre tenis dar a concluzionat: „În primul rând trebuie să spunem că jucând acasă pornim cu prima șansă. Este un meci extrem de important pentru care îl vom aborda doar cu gândul la victorie. Vor fi cinci meciuri, patru la simplu și unu la dublu și cred că avem potențialul de a câștiga. Horia Tecău este căpitanul nejucător al echipei noastre, din care este posibil să facă parte Irina Begu, Monica Niculescu, Ana Bogdan, Jaquin Cristian, șteianca Irina Bara (foto), Gabriela Ruse sau Andree Pricariu. Cu trei săptămâni înainte va fi anunțat lotul de jucătoare. Aceste fete au ajuns la un nivel foarte ridicat, au un aplomb moral față de maghiare că le-au cam învins în meciurile directe, iar acest aspect contează. Este adevărat că suntem în fața unui schimb de generații, dar am încredere în Horia și fete că vor face tot posibilul pentru a câștiga. În ultimii ani în toate sporturile aria de selecția a scăzut iar tenisul nu face excepții. Sportul este din ce în ce mai scump, iar părinții sunt cei care cheltuie sume enorma de bani pentru a asigura toate condițiile necesare pentru a se ajunge la performanță. Și nu toți ajung să confirme. În ultimii ani FRT nu a primit din partea MTS-ului niciun ban, a fost vădit finanțe iar în aceste condiții a fost foarte greu. Am avut aproape 30 de precose, toate câștigate cu o singură persoană iar acum putem privi optimiști spre viitor, avea să spună aceasta.

Într-o altă ordine de idei, Ilie Năstase și-a anunțat prezența la Oradea în săptămâna meciului, iar invitația rămâne valabilă și pentru Simona Halep, cea care a anunțat că nu va mai juca anul acesta. Ar fi extraordinar ca Simona Halep să vină la Oradea și să susțină echipa noastră plus să promoveze tenisul în rândul copiilor.

About Author