Categories Fotbal

Karim Benzema lăudat de președintele Franței

Karim Benzema „va intra în istoria fotbalului” după ce a cucerit trofeul „Balonul de Aur” acordat celui mai bun fotbalist al sezonului 2021-2022, a afirmat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, citat de AFP.

Preşedintele francez, un mare amator de fotbal, a scris pe Twitter „KB9!”, alături de un drapel al Franţei.

În al doilea mesaj, după câteva minute, pe aceeaşi reţea de socializare, preşedintele a precizat: „Două litere şi o cifră care vor rămâne în istoria fotbalului. La 24 de ani după Zidane, Karim Benzema a câştigat un nou Balon de Aur pentru Franţa. Felicitări”.

Benzema, în vârstă de 34 de ani, Benzema (34 ani) este primul francez recompensat cu această distincţie de la Zinedine Zidane în 1998.

Karim Benzema, care a primit trofeul din mâinile lui Zidane, fostul său antrenor, a câştigat duelul pentru Balonul de Aur cu senegalezul Sadio Mané (Liverpool), campion al Africii şi pe care l-a învins în finala Ligii Campionilor în mai, şi cu belgianul Kevin De Bruyne (Manchester City).

Benzema îi succede în palmaresul trofeului argentinianului Lionel Messi, care anul trecut a cucerit pentru a şaptea oară acest premiu decernat de France Football.

About Author