Categories Fotbal

Au termen limită să prezinte selecția preliminară

Selecționerii de la Cupa Mondială trebuie să prezinte până vineri o selecție preliminară de jucători pentru turneu, înainte de definitivarea loturilor pentru turneul final din Qatar.

Fiecare dintre cele 32 de țări participante trebuie să trimită o listă de minimum 35 de jucători până la maximum 55 până la sfârșitul zilei, în prima etapă a procesului de selecție.

Antrenorii au apoi timp până la 14 noiembrie pentru a se decide asupra listei finale de 26 de jucători. FIFA va publica toate echipele a doua zi.

Selecționata finală trebuie să provină din lista preliminară, fără a se putea face modificări în următoarele trei săptămâni, stipulează regulamentul turneului FIFA.

Organismul de conducere al fotbalului mondial nu va publica listele preliminare, dar unele țări ar putea alege să facă acest lucru, semnalându-și intențiile și putând pune capăt unor dezbateri privind selecția echipelor.

Franța, deținătoarea Cupei Mondiale, are o listă lungă de accidentări pe care selecționerul Didier Deschamps trebuie să o ia în considerare în următoarele zile, deși lista preliminară este suficient de lungă pentru a include jucători aflați într-o cursă contra cronometru pentru a se recupera pentru Qatar.

Dezbaterea Angliei cu privire la poziția de fundaș dreapta ar putea, de asemenea, să se clarifice pe măsură ce selecționerul Gareth Southgate își va decide opțiunile. Numele lui Trent Alexander-Arnold, de la Liverpool, este printre cele mai mediatizate, suporterii și specialiștii dezbătând dacă acesta se află în planurile selecționerului, după ce recent a fost trecut cu vederea.

Brazilia l-a lăsat pe Gabriel Jesus pe dinafară pentru două meciuri amicale din Franța luna trecută, pe fondul unei concurențe acerbe pentru locurile din linia de atac și în ciuda formei sale excelente pentru noul său club Arsenal în acest sezon.

Numărul de jucători din loturile finale pentru Cupa Mondială a fost mărit cu trei – de la 23 la 26 – pentru turneul din Qatar.

FIFA a declarat în iunie că decizia de a extinde loturile a fost luată „având în vedere necesitatea de a păstra o flexibilitate suplimentară din cauza calendarului unic” al competiției din acest an, care va întrerupe sezonul european al cluburilor.

Aceasta începe pe 20 noiembrie, iar finala va avea loc pe 18 decembrie.

De asemenea, organismul de conducere al fotbalului mondial a luat în considerare „contextul mai larg al efectelor perturbatoare cauzate de pandemia Covid-19 asupra echipelor înainte și în timpul turneelor”.

De asemenea, numărul de jucători de pe lista preliminară a fost mărit la 55, de la un maxim de 35 în urmă cu patru ani.

About Author