Categories Baschet

FABULOS. Oradea arată tărie de caracter după pauză

Seară magistrală în baschetul masculin orădean. CSM U Oradea a reușit o victorie de senzație scor 77-69 (12-27, 18-15, 23-12, 19-19( în fața francezilor de la Cholet B. Bihorenii au reușit să întoarcă rezultatul după pauză în condițiile în care prima parte a fost una modestă în tabăra organizatorilor.
În urma acestui succes, roș-albaștrii se mențin cu șanse mari de calificare în faza următoare a întrecerii, fiind nevoie de un joc al rezultatelor directe pentru șansa se reușită.
Vizitatorii au început mult mai bine jocul dorind practic să transeze disputa în favoarea lor încă din primul mitan. Au fost mult mai preciși la aruncările de la semidistanță și la libere, marcând aproape 30 puncte în primele zeme minute. Oradea nu a acuzat șocul încet dar sigur au încercat să optimizeze rotația și să de-a minute fiecărui jucăptor, din nou problema fiind în apărarea.
În sfertul al doilea lucrurile au început să se echilibreze, Oradea a început cursa de urmărire și să schimbe tactica apărarea agresivă făcând ca francezii să arunce din ce în ce mai dificil. De la cabine parcă au ieșit alte două echipe, baschetbaliștii locali autodepășindu-se și jucând registrul tactic aproape perfect. Cu râbdare și cu multă încredere au recuperat punct după punct, iar fiecare jucător care venea de pe bancă își aducea aportul pozitiv la reușita echipei. Neal a fost decisiv în multe momente atunci câd jocul o cerea el asumându-și pătrunderi sau aruncare în timp ce Richard sau Carter fiind mereu oamenii decisivi. Ogden își face simțită prezența cu recuperări sub ambele panouri în timp ce Holt devine indispensabil pentru garnitura bihoreană. Ultimul sfert găsește două echipe preocupate practic să nu greșească iar formația care a avt mai multă luciditate în momentele cheie a avut câștig de cauză. Lucrurile sunt la discreția bihorenilor care odată trecuți la cârma jocului nu mai cedează inițiativa. Neal face o prostie foarte mare aruncând într-un moment în care jocul nu o cerea, dar rămâne totuși lucid. Se solicită timp de odihnă, o echipe complicată, face să irosim atacul și posesia. Noroc că francezii irosesc două libere, în timp ce același Carter este decisiv de la distanță. Finalul este pe muchie de cuțit, Oradea menține posesia în terenul advers și recuperează defensiv, într-o victorie care atacă că echipa are mult, mult potențial.
Ogden a reuși nu mai puțin de 17 puncte, Carter și Neal câte 11 fiecare, în timp ce de la vizitatori s-afăcut remarcat Elis 17 puncte.

About Author