Categories Polo

Mult prea ezitanți în debut pentru șanse de reușită

CSM Oradea a fost învinsă de VK Jadran Split, scor 11-12, în manșa a 2-a din turul 3 al LEN Champions League – ediția 2022/23. Partida a avut loc sâmbătă (05.11), la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu în fața unei asistențe impresionante, tribunele fiind arhipline. De altfel, publicul a creat o atmosferă foarte bună la această confruntare.

Jocul a demarat favorabil croaților. Aceștia au marcat primele patru goluri ale confruntării și conduceau cu scorul de 5-1 la prima pauză. CSM Oradea a reacționat din secvența a 2-a și s-a apropiat treptat pe tabela de marcaj. Elevii lui Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor au făcut în continuare o partidă de excepție și au câștigat reprizele 2 și 3 cu 3-2.

La jumătatea secvenței decisive, CSM Oradea a restabilit egalitatea, Tiberiu Negrean marcând din superioritate numerică și a făcut ca tabela de marcaj să indice scorul de 10-10. A urmat reușita lui Istvan Szabo, prin care gazdele au trecut la conducere. CSM-ul a avut șansa de a se desprinde la două lungimi, dar a irosit această oportunitate. Oaspeții au profitat și au înscris de două ori din situație unu la unu cu portarul pentru a obține victoria la limită.

Silvian Colodrovschi a înscris de trei ori, Mateja Asanovic, Tiberiu Negrean și Istvan Szabo au înscris de câte două ori fiecare, iar Nichita Ilisie și vlad Dragomirescu au marcat câte un gol fiecare pentru CSM Oradea. De cealaltă parte, Rino Buric a marcat de cinci ori, iar Jerko Marinic Kragic a punctat în trei rânduri pentru Jadran Split.

Formația din Croația avansează în grupele LEN Champions League după ce a câștigat dubla cu CSM Oradea cu scorul de 21-14.

CSM Oradea continuă parcursul european în LEN EuroCup, competiție pe care o accesează din optimile de finală. Până atunci, formația antrenată de Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor își reia activitatea în Superliga Națională, urmând să primească vizita lui Dinamo București. Meciul va avea loc sâmbătă (12.11), ora 17:00.

About Author