Cristina Neagu: România merita mai mult respect

Cristina Neagu: România merita mai mult respect

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de Germania cu scorul de 32-28 (16-14), miercuri, la Skopje, în ultimul său meci din Grupa principală 2 şi de la Campionatul European – EHF EURO 2022 din Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

Tricolorele, afectate de eşecul nemeritat de marţi, cu Muntenegru, au făcut un joc modest, într-un meci fără o miză prea mare, pierzând fără drept de apel în faţa Germaniei, cu care au încheiat la egalitate într-un test jucat înaintea turneului final, în Ungaria (29-29).

Totuşi, România a început bine, a condus cu 3-0, 4-1, 5-2 şi 6-3 (min. 8), dar a primit şapte goluri consecutive, Germania desprinzându-se la 10-6 (15). După ce a avut 16-12 pe tabelă, Germania a intrat la pauză cu un avans de două goluri, 16-14. În repriza secundă, echipa antrenată de Florentin Pera s-a apropiat la un gol, 16-17, dar nu a reuşit mai mult. Germania, în schimb, a condus şi la cinci goluri, 26-21, 27-22, impunându-se cu 32-28.

Pentru România au marcat Cristina Neagu 7 goluri, Sorina Grozav 6, Laura Pristăviţa 4, Alexandra Badea 4, Alexandra Dindiligan 3, Bianca Bazaliu 2, Crina Pintea 2.

Diana Ciucă (30,43%) şi Daciana Hosu (31,82%) au apărat fiecare câte 7 şuturi.

Golurile învingătoarelor au fost reuşite de Johanna Stockschlader 10, Alina Grijseels 8, Emily Boelk 7, Meike Schmelzer 2, Lisa Antl 2, Xenia Smits 1, Maren Weigel 1, Julia Maidhof 1.

Isabell Roch (SCM Râmnicu Vâlcea) a parat nu mai puţin de 13 aruncări (37,14%), iar Katharina Filter una (7 metri).

Meciul a fost arbitrat de ucrainencele Marina Duplii şi Olena Pobedrina, iar delegaţi EHF au fost Tatjana Medved (Serbia) şi Zuzana Fuleova (Slovacia).

După 28-29 cu Olanda, 21-35 cu Franţa, 31-23 cu Macedonia de Nord, toate în prima fază a grupelor, 28-27 cu Spania, 34-35 cu Muntenegru şi 28-32 cu Germania, în faza a doua a grupelor, România va încheia turneul final pe unul din locurile 11-12.
“România merită mai mult respect. Eu merit mai mult respect. Ce s-a întâmplat aseară este dincolo de fair play şi respect, valori pe care le preţuiesc atât de mult în sportul nostru. Moment trist pentru handbal în general”, a notat Neagu pe Facebook.

”E al nu ştiu câtelea meci de la acest Campionat European care se desfăşoară în acest fel, nu mă interesează ce o să se spună acum, că aşa suntem noi, românii, că vorbim despre arbitraj când pierdem! Dacă nici acum nu-ţi dai seama că eram echipa care merita să câştige, înseamnă că nu eşti român sau nu-ţi pasă de sport. Adică, s-a văzut clar pe teren, chiar aş vrea să revăd ultima fază, sunt 99,99% convinsă că jucătoarea Muntenegrului a făcut dublu dribling înainte să scoată 7 metri, dar bineînţeles că arbitrii nu vor să se uite la video la niciun meci al nostru. N-am ce să spun, azi am luptat din primul minut până în ultimul, efectiv echipa a fost senzaţională şi cred că eram echipa care merita să câştige astăzi, iar aceste fete care ne-au arbitrat, din punctul meu de vedere n-ar trebui să arbitreze pe nimeni”, aa declarat Cristina Neagu la finalul partidei, marţi seară.