Categories Baschet

Orădenii mențin forma bună și câștigă în Bulgaria

CSM CSU Oradea a învins pe terenul lui Rilski Sportist Samokov, scor 90-62, în cadrul etapei a 5-a din Grupa E în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Meciul s-a desfășurat miercuri (23.11), la Arena Samokov, în Bulgaria.

Jocul a demarat cu Neal, Richard, Holt, Nicolescu și Ogden. CSM-ul s-a instalat la conducere și a controlat jocul. Circulația mingii a impresionat, iar finalizarea a venit de cele mai multe ori din spațiul de trei secunde. Oradea conducea cu 13 lungimi la prima pauză și a continuat să joace mai bine. Cătălin Baciu a fost de neoprit în spațiul de trei secunde pe faza ofensivă, iar Oradea a plecat la vestiare cu un procentaj de 74% la aruncările de două puncte. După 20 minute de joc efectiv scorul era de 50-31 în favoarea bihorenilor.

Repriza secundă a început sub controlul echipei orădene. Gazdele au depus eforturi de a reveni, dar nu au reușit să amenințe cu adevărat formația pregătită de Cristian Achim. Cătălin Baciu, Nikola Markovic și Justin Carter s-au evidențiat la finalizare în timp ce Rilski a reușit să puncteze de mai multe ori de la distanță. Rilski s-a apropiat la 14 puncte în debutul secvenței decisive, dar Carter, Ogden și Markovic au refăcut avantajul CSM-ului la următoarele acțiuni de joc. Oradea a rămas în control până la finalul jocului.

Erick Neal a totalizat 16 puncte, Cătălin Baciu și Nikola Markovic au înscris câte 15 puncte, Justin Carter a bifat 13, iar Mark Ogden a terminat cu 12 pentru CSM CSU Oradea.

Donatas Tarolis nu a fost utilizat în acest meci. El urmează un program special de pregătire fizică după o accidentare la gleznă. Lituanianul are șanse mari să revină pe parchet la următorul meci al echipei orădene.

Este cea de-a 4-a victorie consecutivă pentru roș-albaștri în cupele europene și a 8-a în toate competițiile. CSM CSU Oradea are 4-1 la general și devine lider solitar al Grupei E, făcând un pas important spre calificarea în TOP 16. În schimb, Rilski Sportist are 0-5.

Următorul meci al CSM CSU Oradea este programat miercuri (30.11), în Belgia. Adversar este Kangoeroes Mechelen. Pentru a obține calificarea, formația orădeană are varianta victoriei sau a unei înfrângeri la cel mult 25 puncte diferență.

About Author