Categories Fotbal

Adrian Mutu: Brazilia mi-a plăcut întotdeauna

„Nu am fost niciodată fan Germania, şi nu sunt nici acum. Într-adevăr, este o surpriză mare, este totuşi o echipă care a câştigat de patru ori Cupa Mondială. Nu vreau să îmi imaginez ce este în presa germană şi prin ce trec jucătorii, dar eu cred că trebuia să arate mai mult în timpul meciurilor şi să nu ajungă în situaţia aceasta. Surpriză mare e Japonia, care a învins atât Germania cât şi Spania, o echipă care ne arată tuturor că sacrificiul şi unitatea pot face diferenţa în fotbal, chiar dacă nu este atât de mare calitatea”, a declarat Mutu (foto).
Antrenorul echipei Rapid s-a arătat încântat de jocul ofensiv al echipelor naţionale ale Braziliei şi Spaniei.

„Îmi place Brazilia, şi pentru că îi place fiului meu şi mă zăpăceşte cu Brazilia. Nu am în mod special o favorită. Îmi place să mă uit la fotbal de calitate, să privesc toţi jucătorii importanţi, să îi văd cum se descurcă în astfel de competiţii. Îmi place să văd fotbal ofensiv, nu ultra-defensiv cum a făcut spre exemplu Polonia, care nu a făcut o propagandă foarte frumoasă fotbalului. Eu vreau să văd fotbal de calitate şi Brazilia mi-a plăcut întotdeauna. Mi-a plăcut modul cum abordează jocul şi calitatea pe care o au jucătorii. Şi Spania joacă un fotbal de calitate, în primele două jocuri au arătat un fotbal de calitate”, a mai spus Mutu.

Jucătorul rapidist Dragoş Grigore a afirmat că ediţie 2022 a Cupei Mondiale este una atipică.

„Din punctul meu de vedere e un Mondial atipic, atât al perioadei cât şi al rezultatelor. Sunt foarte multe surprize. Cred eu că astăzi nu se mai joacă fotbalul după numele de pe hârtie, fiecare are şansa lui. Important este să crezi până la capăt şi să joci pe teren. Nemulţumiri au fost şi vor fi mereu. E destul de ciudat că odată cu implementarea acestui sistem VAR mai sunt încă greşeli. Nu ştiu ce ar mai trebui să mai inventăm ca să nu mai apară greşeli. E normal ca un arbitru să greşească, însă acest sistem a fost implementat tocmai pentru a fi reparate aceste greşeli”, a declarat Grigore.

Deţinătoare a patru titluri, Germania a părăsit duminică pentru a doua ediţie la rând Cupa Mondială în faza grupelor, chiar dacă a învins Costa Rica cu scorul de 4-2.

Germania avea nevoie de victorie pentru a merge mai departe, dar şi ca Spania să nu piardă în faţa Japoniei, lucru care nu s-a întâmplat. Ibericii au avut câştig de cauză în duelul direct cu Germania (4 puncte fiecare), având în vedere victoria la scor cu Costa Rica, 7-0.

About Author