Categories Fotbal

Când ești optimist, trebuie să ai motive adevărate!!!

S-a trs cortina peste prima parte a sezonului fotbalistic din Liga a 3-a. FC Bihor, putem afirma a fost una dintre surprizele plăcute ale acestei părți a campionatului, dar trebuie precizat din start, greul abia acum urmează. În martie se vor juca ultimele trei etape ale sezonulu regulat după care începe play-off-ul.

Aici e care pe care. Personal, am mai spus-o Gloria Bistrița are prima șansă din această serie, pentru că sunt cu adevărat pregătiți să facă pasul următor.

Din nou FC Bihor încă nu dă semne adevărate că își dorește sau propune promovarea, doar printr-o minute. Și de ce anume… În primul rând valoarea actualului lot de jucăptor nu își permite să faci anumite argumente să te bazezi că vor juca toate meciurile la victorie și vor face minuni. În niciun caz.

În al doilea rând, FC Bihor nu are bugetul necesar să aduci jucători de valoare care să facă diferența și să câștige câteva miii de euro lunar. Nu că nu se poate, s-ar crea o discrepanță de salarii în vestiar ceea ce ar duce automat la nemulțumiri. Încă conducerea a rmas ancorată într-o perioadă de mult apusă în care salariile mici sunt acceptate iar jucătorii sunt zmei. Povești, povești nemuritoare.  Vrei performanță, bagă bani, aduci jucători pe care să te poți baza atunci când fixezi un obietiv. Ne tot mințim unii pe alții, cu salarii mici, cu jucători dornici de performanță și de astea. Nu cred că mai ține.

În play-off pierzi două jocuri și ești în afara barajului.   Nu mai spun la baraj trebuie să aliniezi un animit tip de jucător capabil să treacă peste emoțiile unui sezon întreg și care atunci când poate face diferența, să o facă. Vine pauza de iarnă, toate echipele sunt în căutări și ncearcă ce e mai bine pentru club. Normal că banii fac diferența, cine oferă mai mult, ia jucătorii cei mai vânați. Nu e un secret pentru nimeni, sunt mercenari care vânează contracte cât mai avantajoase pentru fiecare jucător în parte. Povești cu naționalismul local sunt de mult apuse. Dai banu, vine fotbalistul și nici atunci nu este sigur că va fi 100 % bine.  Vrem să fim optimiști, dar trebuie să avem o bază solidă pe care să te bazezi atunci când faci afirmații. De aici până la promovare, e cale lungă de tot… Și tare cred că nu o putem duce la bun sfârșit.

About Author