Categories Baschet

Orădenii leagă victoriile într-un ritm foarte bun

CSM CSU Oradea a obținut cea de-a 11-a victorie consecutivă și a 14-a din totalul de 16 apariții oficiale în sezonul competițional 2022/23. Roș-albaștrii au învins pe terenul echipei Laguna București. Scorul final a fost de 89-61.

Antrenorul Achim a deschis meciul cu Neal, Richard, Holt, Tarolis și Baciu. Jocul a demarat cu șapte puncte în contul CSM-ului. De aici roș-albaștrii au fost în control chiar dacă au existat mai multe momente în care lipsa de concentrare a fost evidentă. Oradea s-a desprins la 29-18 după zece minute de joc.

Luca Năstruț a ieșit la rampă cu trei reușite consecutive de la mare distanță, fiind principalul marcator al partidei la jumătate. CSM Oradea a fost sancționată cu fault tehnic după ce nu a respectat regulamentul ce prevede utilizarea a doi jucători români în prima jumătate a jocului. Laguna a avut câteva momente bune, dar la jumătatea partidei scorul era de 48-36 în favoarea vizitatorilor.

Repriza secundă a început cu o triplă semnată Radu Paliciuc, după recuperare ofensivă. Astfel, avantajul orădean a scăzut la mai puțin de zece puncte. CSM-ul a reacționat și s-a desprins pe tabela de marcaj, însă antrenorul Cristian Achim a fost descalificat după un nou fault tehnic impus ca urmare a faptului că Oradea s-a aflat în teren cu șase jucători. Astfel, Radovan Markovic a preluat rolul antrenorului principal pentru ultimele 13 minute de joc. Avantajul a urcat la peste 20 puncte, dar la intrarea în secvența decisivă scorul era de 69-51.

Ultimul sfert nu a adus schimbarea. Oradea a rămas în control pe tabela de marcaj, bifând victoria în condițiile unei prestații rezervate și cu un nivel de concentrare extrem de modest. Spre finalul jocului diferența a urcat spre 30 de puncte.

Donatas Tarolis a totalizat 15 puncte, 5 recuperări, Kris Richard a adăugat 14 puncte, Erick Neal și Luca Năstruț au terminat cu câte 12 puncte pentru CSM CSU Oradea.

Bobe Nicolescu a absentat din angrenajul echipei la acest meci. El a rămas la Oradea, fiind bolnav. Formația gazdă a fost lipsită la rândul ei de mai mulți jucători.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea a ajuns la 7-1 în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. De cealaltă parte, Laguna București a ajuns la 0-8.

About Author