Categories Polo

Superb efort pentru o calificare mult dorită

CSM Oradea a obținut calificarea în sferturile de finală LEN EuroCup – ediția 2022/23. Formația antrenată de Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor a învins Steaua București, scor 10-6, în manșa a 2-a din optimile de finală ale competiției. Meciul a avut loc miercuri (14.12), la bazinul Ioan Alexandrescu din Oradea.

Jocul a demarat spectaculos, cu numeroase realizări pe tabela de marcaj. CSM-ul a marcat primul gol al partidei, dar Steaua a replicat cu trei reușite în succesiune. Orădenii au terminat prima repriză în forță, marcând de trei ori pentru a trece definitiv la conducere, scor 4-3.

Următoarele trei secvențe au fost controlate de amfitrioni. Aceștia au găsit soluții să se desprindă constant pe tabela de marcaj. Astfel, la jumătatea meciului scorul era de 6-4, iar la intrarea în secvența decisivă a fost de 7-4. Ultimele opt minute au fost bogate în realizări pe tabela de marcaj. Oradea s-a desprins la patru goluri și a răspuns la fiecare reușită a Stelei pentru a se menține în control până la final.

Marcatorii CSM Oradea în acest meci au fost: Mateja Asanovic, Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe, Nichita Ilisie – 2 goluri fiecare, Silvian Colodrovschi și Ferenc Czenk – 1 gol fiecare. În replică, Nebojsa Vuskovic și Francesco Iudean au marcat câte două goluri pentru Steaua București.

În tur, la București, cele două echipe au remizat, scor 8-8. Așadar, scorul general a fost de 18-14 în favoarea CSM Oradea.

About Author