Categories Atletism

O adevărată temă de analiză pentru viitor

Federaţia Internaţională de Atletism (World Athletics) a dezvăluit, marţi, procesul de calificare pentru probele din cadrul Jocurilor Olimpice de vară din 2024 de la Paris, proces care a început pe 1 noiembrie pentru maraton, informează AFP.

Cu 48 de probe, atletismul va aloca locurile sale (905 la feminin şi 905 la masculin) pentru Jocurile Olimpice cu un sistem minim pentru jumătate din acestea, apoi pentru jumătatea restantă pe baza clasamentului mondial (ranking), un sistem privilegiat an de an de către World Athletics.

Perioada de calificare pentru majoritatea probelor individuale va debuta pe 1 iulie 2023. Cea pentru proba de 10.000 m, probele combinate, marş şi ştafetă va debuta pe 31 decembrie 2022.

Federaţia internaţională a anunţat că perioada de calificare pentru maraton a debutat deja la 20 noiembrie.

Fiecare ţară va putea înscrie maximum trei sportivi de sex şi de probă, iar federaţiile aleg selecţionaţii atunci când mai mult de trei sportivi sunt eligibili.

Aşa cum s-a anunţat, atletismul la Jocurile de la Paris nu va mai avea în programul său proba de 50 km marş în favoarea unei probe de 35 km marş pe echipe mixte (o sportivă şi un sportiv), cu 25 de echipe ce se vor afla la start.

About Author