Categories Baschet

Orădenii și-au arătat limitele în apărare

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Anwil Wloclawek, scor 73-91, într-un meci contând pentru etapa a 2-a în Grupa L din TOP 16, FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Partida s-a desfășurat miercuri (21.12) și a consemnat primul eșec la Oradea Arena pentru formația locală.

Partida a demarat sub semnul echilibrului. Cele două echipe și-au împărțit momentele de superioritate pe parcursul primelor 20 minute de joc efectiv. Orădenii au izbutit să se desprindă pe tabela de marcaj însă Anwil a reacționat și s-a apropiat la 22-19, scor consemnat la prima pauză.

CSM-ul a înscris primele nouă puncte din sfertul al 2-lea pentru a se desprinde la 12 puncte. Formația poloneză a încercat să reacționeze, dar orădenii au găsit soluții să punctele din apropierea coșului. Repriza s-a încheiat cu un recital de la mare distanță al echipei oaspete, jucătorii americani ai acestei formații impresionând cu aruncările de trei puncte. Oradea  nu a avut nicio reacție fiind o echipă fără viziune și perspicacitate într-un astfel de moment.La jumătatea partidei scorul era de 42-43.

Repriza secundă a început cu o nouă desprindere a formației roș-albastre, dar reacția polonezilor a venit chiar mai eficient decât în prima jumătate. Anwil a avut o seară impresionantă la semicerc, dar a găsit soluții să limiteze jocul de atac al CSM-ului. Aruncarea de trei puncte nu a funcționat pentru bihoreni pe tot parcursul serii, lucru ce a produs dificultăți majore. De altfel, vizitatorii au controlat jocul pe parcursul ultimelor 13 minute de joc și au câștiga repriza a 2-a cu 48-31.

Mark Ogden a totalizat 18 puncte, 9 recuperări, 2 capace, Nikola Markovic a reușit 18 puncte, 7 recuperări, Donatas Tarolis a terminat cu 14 puncte, 6 recuperări, în timp ce Eric Neal a avut 9 puncte, 8 pase decisive, 3 intercepții pentru CSM CSU Oradea. Josh Bostic și Phillip Greene au avut câte 17 puncte, Lee Moore a adăugat 16 puncte, 8 pase decisive, alți doi jucători de la Anwil având peste zece puncte marcate.

CSM CSU Oradea își vede oprită seria de 13 victorii în toate competițiile, respectiv șirul de șase succese în FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii au 1-1 la general în Grupa L după această partidă. În schimb, Anwil Wloclawek a ajuns la 2-0.

Următorul meci al echipei este programat miercuri (28.12), ora 17:00. Adversar este SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara, partida urmând să aibă loc la Arena Antonio Alexe.

About Author