Categories Fotbal

Naționala Franței, produce cei mai mulți bani în continuare

Naționala antrenată de Didier Deschamps este în continuare găina cu ouă de aur a Federației Franceze de Fotbal (FFF), cu această a doua finală a Cupei Mondiale în patru ani.

30 de milioane de dolari. Aceasta este suma pe care Federația o va încasa, din care 30% vor merge către jucători și staff. Dacă Les Bleus ar fi învins Argentina, ar fi plecat acasă cu premiul de 42 de milioane de dolari promis câștigătorului.

Totuși, președintele FFF, Noel Le Graet își poate freca mâinile: pe lângă cei 30 de milioane de dolari(28,3 milioane euro), se adaugă o alocație de 1,5 milioane de dolari pentru a acoperi costurile de pregătire a turneului.FFF va fi mulțumită că aproape a atins cifrele din 2018, cu un câștig de 32,5 milioane de euro obținut atunci.

În bugetul său provizoriu pentru exercițiul financiar 2022-2023, prezentat la Adunarea Generală din iunie, Le Graet a inclus într-adevăr o eliminare a Franței în sferturile de finală, un scenariu care, potrivit proiecțiilor sale, ar asigura deja “un rezultat financiar pozitiv”, notează AFP.

FFF a prevăzut cheltuieli de 16 milioane de euro pentru întregul turneu până în sferturile de finală, inclusiv 4,8 milioane de euro pentru cazarea echipei la hotelul al-Messila, un complex de cinci stele la vest de Doha.

Aceste cifre au fost ajustate la marjă în septembrie, incluzând costul deplasării în Qatar pentru familiile jucătorilor și staff-ului după turul 16-imilor de finală. O parte din aceste costuri au fost acoperite de jucători, dar suma călătoriei nu a fost dezvăluită. De asemenea, FFF a invitat toți angajații săi să asiste la finala de duminică, precum și președinții de ligi și districte, un gest care include cazare și transport cu avionul.

Conform acordurilor, 30% din premiul Fifa va fi împărțit în mod egal între jucători și cei patru membri ai staff-ului tehnic, adică puțin sub 300.000 de euro de persoană, excluzând plățile legate de drepturile de imagine colectivă

About Author