Categories Polo

CSM Oradea cedează în finala Cupei României la polo

CSM Oradea a fost învinsă la limită de Steaua București, scor 13-14, în finala Cupei României la polo pe apă – ediția 2023. Partida a avut loc sâmbătă (21.01), la Otopeni. Meciul a fost transmis în direct pe TVR 3.

Orădenii au deschis modest partida. Aceștia au greșit primele trei atacuri, fără să tragă la poartă. Steaua a profitat și a marcat primele trei goluri, inclusiv unul din penalty. CSM-ul a replicat prin Tiberiu Negrean din superioritate numerică, dar impreciziile din jocul de combinații și la finalizare au ținut Oradea departe de adversar. La prima pauză scorul a fost de 3-1 în favoarea militarilor.

Repriza a 2-a a încheiat cu reușita de la cinci metri semnată de Mihnea Gheorghe. Steaua a replicat și s-a desprins la 5-2 pe tabela de marcaj. Nichita Ilisie a punctat din apropierea porții după o minge respinsă de portarul advers la jumătatea secvenței a 2-a, după care Tibi Negrean a transformat din superioritate numerică, iar Mihnea Gheorghe a restabilit egalitatea cu o altă reușită de la cinci metri. Egalitatea a persistat după o paradă a lui Marius Țic la un penalty al Stelei. La jumătatea meciului scorul a fost de 7-5 în favoarea Stelei, după reușita la colțul scurt al lui Goanță și penalty-ul transformat de Vlad Georgescu.

Mateja Asanovic a marcat pe contraatac în debutul reprizei a 3-a după un serviciu impecabil. Egalarea a venit din mâna lui Vlad Dragomirescu în mai puțin de două minute de la startul celei de-a 2-a jumătăți. Același Asanovic a adus Oradea pentru prima dată în avantaj, dar militarii au reacționat cu o reușită din acțiune egalând la 8. Tiberiu Negrean a readus CSM-ul în avantaj cu o execuție spectaculoasă. Același Negrean l-a servit impecabil în centru pe Levente Vancsik. Marius Țic a avut câteva intervenții remarcabile pe finalul secvenței a 3-a, iar Mateja Asanovic a mărit avantajul la două lungimi cu o nouă reușită din apropierea porții. Steaua a marcat ultimul gol al reprizei ca urmare a unei duble superiorități. Astfel, cu opt minute înainte de final scorul a fost de 11-10 în favoarea lui CSM Oradea.

Neamțu a restabilit egalitatea după un nou penalty acordat Stelei. Repica a venit de la același Negrean, finalizator al unei acțiuni colective prelungite, de mare precizie și spectaculoase. Răspunsul a venit de la Nikola Moskov, Steaua reușind să egaleze la 12 cu șase minute înainte de final. Echilibrul s-a păstrat într-o finală de mare spectacol cu realizări ofensive la ambele capete ale bazinului. Mihnea Gheorghe a punctat din penalty după ce reușita din acțiune a lui Nichita Ilisie a fost anulată, dar Steaua a reacționat, marcând de două ori pentru a veni la conducere cu patru minute înainte de final. Oradea nu a mai punctat până la final, irosind inclusiv o situația de superioritate numerică. CSM-ul a avut ultima posesie, dar un șut la colțul scurt nu a găsit ținta.

Marcatorii CSM Oradea în finala Cupei României: Tiberiu Negrean – 5 goluri, Mateja Asanovic – 3 goluri, Mihnea Gheorghe – 2 goluri, Nichita Ilisie, Vlad Dragomirescu și Levente Vancsik – 1 gol fiecare. De cealaltă parte, Andrei Neamțu a înscris 4 goluri, Vlad Georgescu și Nebojsa Vuskovic au înscris câte 3 goluri, iar Nikola Moskov, Filip Klikovac, Nicolae Oanță și Dimitri Goanță câte un gol fiecare pentru Steaua București.

About Author