Categories Alte sporturi

Și juniorii orădeni sunt valoroși într-un sport nou

O finală și o semifinală pentru jucătorii orădeni în etapa 2 din România Padel Tour, desfășurată în Timiș
A doua etapă din circuitul România Padel Tour a atras la start 50 de sportivi care s-au simțit ca acasă pe cele trei terenuri de la cocheta bază din Dumbrăviţa. Jucătorul orădean Emil Bornț a revenit acasă cu o finală pierdută, la nivelul 2, și o semifinală jucată, la nivelul 1.
La Nivelul 1 competiţia s-a disputat pe două grupe, cele mai bune patru echipe calificându-se în semifinale. În careul de ași a ajuns și echipa orădeană formată din Emil Bornț și Ciprian Filip, învinsă în faza semifinală. În finală timișorenii Andreas Niemersheim şi Klaus Herle s-au impus într-o manieră categorică în faţa braşovenilor Nicolae Rozorea şi Horia Petre Gânscă, 6-1, 6-1.
La Nivelul 2 s-a jucat eliminatoriu, tablou de 16 echipe, iar finala a fost între sportivii din Brașov și Oradea. Echipele din Ardeal au reuşit prin prestaţia lor să ridice mult nivelul competiţiei. În în ultimul act, Daniel şi Nicolae Rozorea (Padel Palace Braşov), care au mai obţinut rezultate bune la Timişoara şi în trecut au tras tare pentru a câştiga disputa cu Emil Bronţ şi Sergiu Mirişan (Padel Arena Oradea), 3-6, 6-4, 6-3.
La Nivelul 3 s-a juca tot eliminatoriu, pe tablou de 16 echipe, echipele orădene terminând în locurile 5-8. Cea mai aproape de semifinale a fost echipa Spiros Baltsavias – Alin Torja, care a cedat, in-extremis în sferturi, în set decisiv.
Conform programului, următoarea etapă naţională se va juca la Oradea la finele lui Mărţişor (25-26). Până atunci, în perioada 11-12 martie, Padel Arena Oradea va fi gazda celei de-a treia etape locale. ”Pe lângă nivelul 1 și 2 vom introduce și nivelul 3, pentru jucătorii care practică padelul de puțin timp. Dorim prin aceasta să-i atragem alături de această frumoasă comunitate care se formează la Padel Arena Oradea. Intenționăm să înscriem inclusiv echipe mixte astfel încât toată lumea să se bucure de joc și competiție”, a spus Spiros Baltsavias, promotorul padelului în Oradea,

About Author