Categories Alte sporturi

Secție nouă de tir cu arcul la CS Crișul

Stimati cititori, in numele conducerii C.S. Crisul Oradea, va trimit materialul de mai jos, insotit de o fotografie de la inaugurarea noii sectii de tir cu arcul a celui mai vechi club sportiv din Oradea si Bihor. Multumesc si, pentru orice detalii, va stam la dispozitie, atit eu cit si doamna director Peto Dalma Csilla.

Tocmai din acest motiv, al performanţei, Clubul Crişul a ţinut să înfiinţeze secţia de tir cu arcul.

“Mă bucur foarte mult de această colaborare. Am urmărit, în timp, activitatea şi rezultatele Clubului Sportiv Redpoint condus de antrenorul Mircea Stroe şi am observat în fiecare an o importantă creştere valorică a sportivilor pregătiţi de dl. Stroe, ceea ce mă determină să cred că este un lider de excepţie, respectat şi urmat de sportivi. Seriozitatea echipei şi experienţa competiţională a sportivilor ne-a făcut să ne încredem în această colaborare şi mă bucur că am avut această înţelegere de dublă legitimare a sportivilor de la Redpoint şi începând cu acest an sportivii vor concura sub egida clubului Crişul”, a declarat PETŐ Dalma Csilla, directorul C.S. Crişul Oradea.

Această nouă secţie este coordonată de dl. Tulkos Rómeó.

Rezultatele de excepţie ale arcaşilor orădeni au atras atenţia C.S. Crişul Oradea

Înfiinţat în urmă cu aproape 16 ani, Clubul Sportiv „Redpoint” Oradea este, deocamdată, singurul din Bihor care face performanţă în tirul cu arcul. C.S. Redpoint Oradea este deţinătorul titlului şi tricoului de campion naţional indoor la junioare mari, cadete, junioare 2, senioare şi copii (compound), a titlului şi tricoului de campion naţional outdoor la cadete şi senioare compound, precum şi a numeroase alte titluri şi medalii, recorduri naţionale, individual şi pe echipe, despre care presa bihoreană scrie de ani de zile, nu puţine fiind situaţiile în care arcaşii legitimaţi la Redpoint au ocupat întregul podium al unei categorii. În 2022, sportivii clubului au obţinut 4 medalii europene (2 la individual şi 2 la echipe) şi zece recorduri naţionale.

Clubul a organizat în Oradea, în anii anteriori, cinci campionate naţionale de copii, juniori sau seniori, precum şi o ediţie a Cupei Europei Centrale cu participarea Casei Regale a României. În Bihor se derulează şi singurul campionat judeţean de tir cu arcul din România, cu etape în Oradea, Salonta, Biharia, Săcueni, Cociuba Mare şi Sălard, sub egida Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor.

La acest sfârşit de săptămână, sportivii secţiei de tir cu arcul din cadrul Clubului Crişul vor participa la Campionatul Naţional indoor pentru copii, juniori mici şi cadeţi, organizat la Iaşi, unde au ca obiectiv două titluri de campion naţional şi trei medalii.

 

About Author